Trei stele pe harta turistică a Sibiului

Trei stele pe harta turistică a Sibiului

Piata Mare din Sibiu - Sursa foto: www.sibiu.ro

RECUNOAŞTERE Fosta Capitală Culturală Europeană este singurul oraş din România cotat de specialiştii ghidului Michelin la 3 stele

Sibiul este un oraş din ţară pe care trebuie să-l vizitezi neapărat. Nu o spun doar miile de turişti care trec în fiecare an pragul burgului, ci şi specaliştii Michelin, care au considerat că Sibiul este singurul oraş din România care merită cotaţia maximă, respectiv 3 stele, în Ghidul Verde Michelin, instrument de călătorie folosit de turiştii din întreaga lume.

„Sibiul a devenit o locaţie de top în ghidul nostru datorită istoriei oraşului, a arhitecturii, a culturii, dar şi datorită lucrurilor care s-au făcut în oraş în ultimii 10 ani. Vizitând centrul oraşului am fost foarte impresionat de tot ceea ce am văzut“, spune Eric Faidy, preşedintele Michelin România şi Balcani.

Nouă criterii de analiză

Sibiul a îndeplinit cu succes toate cele nouă criterii de analiză pe care le folosesc specialiştii Michelin atunci când evaluează fiecare locaţie, indiferent de ţara în care se află. Este vorba despre prima impresie a vizitatorului, renumele sau popularitatea locaţiei, numărul de monumente şi de muzee, de zone protejate sau diversitatea activităţilor disponibile ale acestor spaţii, premii sau alte forme de recunoaştere, valoarea artistică şi istorică intrinsecă a locului, estetica locurilor, autenticitatea şi farmecul locului, accesibilitatea locală pentru vizitatori şi ospitalitatea locuitorilor.

Cele trei stele Michelin cresc şi numărul turiştilor români veniţi în Sibiu, oraş care în 2011 a avut încasări record din taxele hoteliere. În lunile mai, iunie, iulie şi august, când sunt programate foarte multe evenimente culturale, parte dintre ele de renume internaţional, au fost înregistrate venituri mai mari din taxa hotelieră decât în 2007, anul Capitalei Culturale Europene.

„De la Camera de Comerţ sunt foarte bucuros să spun că Sibiul şi în special Sibiul ultimului deceniu este un exemplu despre cum cultura poate să devină business, poate să sprijine dezvoltarea durabilă, poate să sprijine dezvoltarea verde, şi de asemenea despre modul cum în jurul unui concept frumos chiar şi partea de business orientată spre profit poate să contribuie la dezvoltartea oraşului şi la dezvoltarea culturii“, a spus Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Sibiu.

Ghidul verde Michelin

Ghidul Verde Michelin pentru România are 368 de pagini şi include 22 de hărţi, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare şi restaurante) şi 160 de fotografii. Opt situri turistice româneşti au fost desemnate cu cea mai înaltă distincţie a Ghidului Verde Michelin – trei stele (de vizitat neapărat): mănăstirile din Bucovina, Maramureşul, Dragomirna, Sibiul, Transfăgărăşanul, Horezu, Prejmerul şi Delta Dunării. În afară de Bucureşti, numeroase oraşe şi sate, dar şi monumente şi muzee, au fost desemnate cu două stele (merită o oprire) sau cu o stea (sunt interesante).Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările