Trei poliţişti rutieri sibieni au fost destituiţi anul trecut

Trei poliţişti rutieri sibieni au fost destituiţi anul trecut

Toti cei trei agenti destituiti au lucrat la Serviciul Rutier

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, 35 de agenţi şi 3 ofiţeri au săvârşit anul trecut, în total, 54 de abateri disciplinare. Trei agenţi de la circulaţie au fost destituiţi în 2011 din Poliţie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Potrivit IPJ Sibiu, abaterile disciplinare au vizat cu precădere comportarea necorespunzătoare în serviciu, familie sau societate dacă aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei – 18 situaţii (2-ofiţeri şi 16-agenţi);  neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege – 29 de situaţii (2-ofiţeri şi 27-agenţi); întârzierea repetată sau nejustificată a soluţionării lucrărilor – 2 situaţii (1-ofiţer şi 1-agent); absenţa nemotivată ori întârzierea repetată de la serviciu – 1 situaţie (1-agent); încălcarea normelor privind confidenţialitatea activităţii desfăşurate – 1 situaţie (1-agent); încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, incompatibilităţi, conflicte de interese şi interdicţii stabilite de lege pentru poliţişti - 2 situaţii (2 agenţi).

„În urma constatării acestor abateri au fost aplicate 46 de sancţiuni disciplinare, respectiv  30 sancţiuni cu mustrare scrisă (3 ofiţeri şi 27 agenţi); 9 sancţiuni cu diminuarea drepturilor salariale pentru funcţia îndeplinită cu 5-20% pe o perioadă de 1-3 luni (1 ofiţeri şi 8 agenţi); 3 sancţiuni cu amânarea acordării gradului profesional următor pe o perioadă de 1-3 ani (3 agenţi); o sancţiune de trecere într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut; 3 sancţiuni de destituire din poliţie (3 agenţi)”, mai spun reprezentanţii IPJ.

Cei trei agenţi destituiţi provin toţi de la Poliţia rutieră. Este vorba despre Horia Gheorghe Idu, Ovidiu Seicean şi Ciprian Turcu.

Anul trecut, au fost aplicate sancţiuni pentru 38 de poliţişti din care: 3 ofiţeri (2 ofiţeri din structura de ordine publică şi un ofiţer din structura de investigarea fraudelor) şi 35 agenţi (un agent din structura poliţiei judiciare, 14 agenţi din structura politiei rutiere, 13 agenţi din structura de ordine publică  şi 7 agenţi din strucutra poliţiei rurale).


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările