Transfăgărăşanul se redeschide miercuri, 15 iunie FOTO VIDEO

Transfăgărăşanul se redeschide miercuri, 15 iunie FOTO VIDEO

Deschidere Transfăgărăşan în 2022 Foto CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că miercuri dimineaţa, 15 iunie, se va redeschide Transfăgărăşanul, spectaculos drum de munte atât de admirat de străini şi cotat în clasamentele mondiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

La fel ca în cazul Transalpinei (DN 67C) - cea mai înaltă şosea din România, a venit rândul Transfăgărăşanului - DN 7C - de a se deschide circulaţiei, în acest an, înainte de data preconizată. 
 
„Miercuri, 15.06.2022, începând cu ora 08:00, se va deschide circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C), între km 104 + 000 (Piscu Negru) şi km 130 + 800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule”, sună anunţul făcut de CNAIR pe pagina sa de socializare marţi după - amiaza.
 
 
Compania a mai precizat că a reuşit în acest an, printr-un efort susţinut şi cu ajutorul condiţiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curăţarea şi pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme faţă de termenul obişnuit, respectiv 1 iulie.
 
 
 
Decizia ca traseul să fie redat circulaţiei, în acest an a fost luată în urma inspecţiei drumarilor de marţi, 14 iunie: „Comisia de Revizie Specială, constituită în urma deciziei directorului general al CNAIR SA, Cristian Pistol, condusă de directorul Direcţiei Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul CNAIR SA, Florea Dascălu, controlează în acest moment dacă drumul corespunde din punct de vedere al #siguranţei circulaţiei şi oferă toate condiţiile pentru participanţii la trafic”, anunţau cu doar câteva ore înainte de a se decide reprezentanţii DRDP Braşov, pe pagina lor de socializare.
 
Mulţi turişti, printre care şi doi britanici, nu au mai avut răbdare să se deszăpezească drumul şi s-au aventurat pe el cu mult înainte de a fi redat circulaţiei. De altfel, de luni de zile, străinii întreabă când va fi redeschis tronsonul montan peste Carpaţi. Unii dintre ei s-au numărat printre primii turişti de pe Transalpina, la deschiderea „drumului printre nori”, la fel cum se aşteaptă şi în cazul Transfăgărăşanului. 
 
În acest an, în luna septembrie, se vor împlini 48 de ani de la inaugurarea acestui renumit traseu montan din România, cu o poveste fabuloasă. Mai multe detalii puteţi afla AICI.
 

Vă mai recomandăm şi:

 

 

Imagini din aceeasi galerie
  • Deschidere Transfăgărășan în 2022 Foto CNAIR
  • Deschidere Transfăgărășan în 2022 Foto CNAIR
  • Deschidere Transfăgărășan în 2022 Foto CNAIR
  • Deschidere Transfăgărășan în 2022 Foto CNAIR
  • Deschidere Transfăgărășan în 2022 Foto CNAIR
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările