Toxiinfecţie alimentară la o pensiune din staţiunea Păltiniş. Doisprezece turişti au fost duşi la Spitalul Judeţean din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doisprezece turişti cazaţi la o pensiune din staţiunea Păltiniş au ajuns sâmbătă la Urgenţe, la Spitalul Judeţean din Sibiu. Printre ei se numără şi doi copii.

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al ISu Sibiu, Bianca Săbău, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au ajuns 10 persoane, cu vârste cuprinse între 36 şi 44 de ani. Alţi doi adulţi au refuzat transportul al spital iar doi copii, unul de 4 şi unul de 8 ani, au ajuns la Spitalul de Pediatrie. Persoanele care au avut nevoie de ajutorul medicilor sunt din Bucureşti, Braşov, Alba şi Prahova. Problemele ar fi apărut, se pare, după micul dejun, iar o parte dintre cei aflaţi la cabană sărbătoreau un număr de ani de la terminarea liceului.

"Suntem din Bucureşti, am venit aseară, am mâncat un mic dejun şi am mâncat şi afine şi pe la ora 11 au apărut simptomele, 11 şi jumătate, am avut vărsături. Eram cu soţia, copiii şi părinţii mei, părinţii nu au nimic. La mic dejun am avut mezeluri, brânză, ouă, ceai, cafea", a povestit Ionuţ Ceauşu, unul din cei care au ajuns sâmbătă la Urgenţa spitalului din Sibiu.

 Restaurantul din Păltiniş unde au mâncat turiştii este acelaşi la care a mai fost înregistrat un episod similar la începutul lunii iulie, atunci când 15 persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. 


Nouă persoane cazate la o pensiune din Sibiu au acuzat dureri abdominale, greţuri, vărsături şi au fost duse de urgenţă la Spitalul Judeţean din Sibiu. Patru dintre cei nouă au ajuns la spital direct din oraşul Sibiu, unde se aflau la plimbare, în timp ce alţi cinci au fost aduşi la spital cu ambulanţele. Printre cei nouă se numără şi doi copii.

Vă mai recomandăm: 

Povestea celei mai frumoase locuinţe de saşi din Sibiu - Casa Baronului. Cum a reînviat o profesoară de română tradiţiile şi deliciile culinare ale saşilor

Aurelia Rusu (68 de ani), fostă profesoară de limba română, acum pensionată, a amenajat într-o veche casă săsească din localitatea Bazna un mini-muzeu splendid cu obiecte vechi săseşti, şi a publicat de asemenea o carte cu reţete tradiţionale ale saşilor.

Satul unde nu s-a mai născut nimeni de 27 de ani. Povestea celor 12 oameni care mai trăiesc în Gherdeal: „Saşii au plecat în Germania, românii – sub brazi“

Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru.

Calfa călătoare care s-a îndrăgostit de România şi a rămas aici: un german cucerit de plaiurile noastre şi-a făcut un atelier de dogărie în satul sibian Richiş

Germanul Christian Rummel (30 de ani) s-a mutat în România în 2010, după ce a ajuns pentru prima dată aici în 2007, în cadrul unui program pentru calfele călătoare. Cucerit de farmecul tradiţiilor locale, şi-a întemeiat o familie şi trăieşte în satul sibian Richiş, unde a repornit atelierul de dogărie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite