Top 30 locuri pe care trebuie să le vezi în România – recomandările celui mai cunoscut portal de călătorii din lume

Top 30 locuri pe care trebuie să le vezi în România – recomandările celui mai cunoscut portal de călătorii din lume

Cu siguranţă, sunt multe locuri frumoase în România pe care nu le-aţi descoperit încă. Câteva idei puteţi găsi într-un top realizat cel mai cunoscut portal de călătorii din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Top things to do in Romania”, de pe tripadvisor.com, vă poate oferi câteva idei bune pentru un sfârşit de săptămână reuşit. Iată care sunt destinaţiile incluse în top:

Castelul Peleş

”Acest pitoresc castel în stil neorenascentist se află în judeţul Prahova, în munţii Carpaţi. Construit la sfârşitul anilor 1800, Peleşul are 170 de camere, 30 de băi şi o colecţie impresionantă de artă şi arme. Vizitatorii pot admira încăperile şi statuile din grădină, vechile picturi, tapiseriile bogate şi armurile strălucitoare adunate din Europa Centrală şi de Est”, arată portalul.


 
Biserica Stavropoleos din Bucureşti

Construită în 1724, această splendidă biserică este una din cele mai vechi din Bucureşti. ”O construcţie foarte frumoasă, grădini pline de linişte”, scrie unul din utilizatorii portalului.
 


Transfăgărăşanul

”Un drum uimitor cu peisaje foarte frumoase, nu-l rataţi dacă ajungeţi în România. Recomandat celor care iubesc drumurile spectaculoase. Nu uitaţi să mergeţi cu maşina preferată, nu veţi regreta”, scrie unul dintre utilizatorii portalului.

 
Centrul istoric al Sighişoarei

”E atâta magie pe străduţele din centru vechi al acestui oraş încât e aproape imposibil de descris. Multe locuri de vizitat şi multe locaţii în care poţi lua masa. Şi un excelent antrenament cardio, de asemenea”, notează unul dintre utilizatorii portalului.
 


Muzeul Satului din Bucureşti

”Muzeul în aer liber include mai mult de 300 de clădiri reprezentând istoria arhitecturii rurale româneşti”, notează portalul.
 


Parcul Herăstrău

”O zonă excelentă pentru plimbări, pentru a închiria o bicicletă şi pentru a explora toate punctele de atracţie. Luaţi-vă o pauză pentru a explora un loc foarte liniştit”, scrie unul dintre utilizatorii portalului.
 
 
Piaţa Mare din Sibiu

”Piaţa Mare este centrul istoric al Sibiului, unde sunt monumente istorice importante, multe dintre ele parte din patrimoniul UNESCO”, se arată pe portal.
 


Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia

”Nici un alt oraş din Transilvania nu a adunat atâtea simboluri şi semnificaţii cruciale. Cu mii şi mii de ani de existenţă în spate, Alba Iulia reprezintă o fermecătoare oglindă în care toate grupurile etnice din Transilvania îşi pot descoperi tradiţiile de altădată. Citadelă regală, rezidenţă a episcopiei, capitală a principatului autonom şi garnizoană militară, Alba Iulia a fost de-a lungul istoriei principalul centru politic, administrativ, religios, cultural şi militar al Transilvaniei. Vă invităm să vizitaţi cealaltă capitală a României”, notează portalul.

 
Parcul de aventură de la Braşov

”Parcul are diferite circuite, clasificate în funcţie de nivelul de dificultate, aşa că este foarte potrivit pentru toate familiile, indiferent de vârsta copiilor. Angajaţii sunt foarte săritori, şi îi ajută pe copiii care sunt blocaţi în mijlocul unui circuit. Recomandăm cu căldură”, scrie unul din utilizatorii portalului.
 


Mănăstirea Suceviţa

”Această mănăstire pictată, datând din secolul al XVI-lea, se mândreşte cu mii de imagini pictate pe un fundal verde”, se arată pe portal.
 


Art &Crafts din Sighişoara

”Art &Crafts este o galerie locală cu produse făcute sută la sută manual. Suntem un grup de artişti care îşi prezintă lucrările”, se arată în prezentarea de pe portal.

Piaţa Sfatului din Braşov

”Mi-a plăcut tot în această piaţă, clădirile, fântâna şi restaurantele. Plină de viaţă atât ziua cât şi noaptea. Îmi imaginez cât de frumoasă poate să fie în perioada Crăciunului”, scrie unul din utilizatorii portalului.

 
Muzeul de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”

Este una din cele mai vechi instituţii în domeniul biodiversităţii. Este în acelaşi timp una din cele mai cunoscute şi extrem de apreciate ”baze de date” datorită colecţiilor muzeului, unele dintre ele active valoroase ale tezaurului mondial”, se arată pe portal.

Muzeul Astra din Sibiu

”Un loc minunat!. E nevoie de timp pentru a-l vizita, aşa că că rezervaţi-vă o zi întreagă pentru a savura fiecare moment petrecut aici. Sunt şi restaurante bune acolo, aşa că merită timpul alocat”, notează unul din utilizatorii portalului.

Palatul Parlamentului

”A doua cea mai mare clădire din lume a fost construită ca şi palat pentru Nicolae Ceauşescu, care a fost dat jos şi executat înainte ca aceasta să fie terminată”, notează portalul.
 

 
Castelul Corvinilor

”Este exact cum ar trebui să-ţi imaginezi că arată un castel. O uriaşă fortăreaţă înconjurată de un râu liniştit cu un pod pe care trebuie să-l traversezi pentru a ajunge la ea. Dacă aveţi şasa să îl vizitaţi, ar trebui să o faceţi!”, scrie unul din utilizatorii portalului.
 

 
 
Salina Turda

”Merită ficare bănuţ vizita la Salina Turda. Felicitări celor care au proiectat salina şi intrarea...totul”, scrie unul din utilizatorii portalului.
 


Centrul vechi al Bucureştiului

”Dacă nu vă plac tinerii şi muzica la volum maxim nu veniţi aici. Sute de baruri şi restaurante, unul lângă altul, atât de multe că nici nu poţi merge, eşti prins în mijlocul mulţimii”, scrie unul din utilizatorii portalului.

Mânăstirea Voroneţ

”Mânăstirea de călugăriţe este adesea denumită Capela Sixtină a Estului”, notează portalul, iar unul dintre vizitatori scrie: ”Mânăstirea e mică, tipică pentru această regiune a Moldovei. Dacă sunteţi prin zonă, opriţi-vă să o vedeţi, picturile din interior şi exterior sunt foarte frumoase, o nuanţă de albastru unică”.

 
Turnul cu ceas din Sighişoara

„Vechiul turn cu ceas trebuie vizitat nu doar pentru a-i afla istoria ci şi pentru că oferă o privelişte extraordinară. Clădirea este veche, dar tocmai asta îi conferă farmec. Înăuntru este un muzeu, şi al fiecare etaj este ceva de vizitat”, notează unul din utilizatorii portalului.

Parcul Cişmigiu

„Unul dintre cele mai frumoase parcuri din Bucureşti! Dacă vreţi să aveţi parte de o zi relaxantă, ar trebui să alegeţi acest parc. Sunt multe flori şi copaci bătrâni, şi găsiţi de asemenea un restaurant drăguţ unde puteţi lua prânzul, preţurile sunt un pic peste medie”, scrie unul din utilizatorii portalului.

Mânăstirea Moldoviţa

Ridicată în 1953, frescele din această mânăstire recreează asediul Constantinopolului”, se arată pe portal.
 

Muntele Tâmpa din Braşov

„Am urcat pe Tâmpa şi ne-a luat mai puşin de o oră, plimbarea a fost grozavă şi vederea din vârf, uimitoare. Am luat telecabina la coborâre, care costă doar 10 lei. Singurul nostru regret este lipsa informaţiilor referitoare la trasee. Nu a fost uşor de găsit drumul şi nu am fost niciodată sută la sută siguri că mergem în direcţia potrivită. Câteva îmbunătăţiri ar putea fi făcute în acest sens”, scrie unul din utilizatorii portalului.

Delta Dunării

„A fost una din cele mai frumoase experienţe de care am avut parte. Am văzut multe păsări, am înnotat, am mers la pescuit iar barcagiul ne-a dus pe râu pentru a vedea vechiul far şi locul unde Dunărea se varsă în mare. Vă recomand cu tărie să vizitaţi Delta Dunării. Preventiv, luaţi cu voi un spray împotriva ţânţarilor”, scrie unul din utilizatorii portalului.

 
Cimitirul vesel de la Săpânţa

„O colecţie fascinantă de cruci din lemn unice care conţin detalii despre cei decedaţi”, se arată pe portal.

Lacul glaciar de la Bâlea

„Unul dintre cele mai frumoase locuri din Munţii Făgăraş. Ca să ajungeţi acolo mergeţi pe Transfăgărăşan, care este la fel de spectaculos. Sus veţi fi înconjuraţi de peisaje care îţi taie răsuflarea, perfecte pentru a fi surprinse în fotografii”, scrie unul din utilizatorii portalului.

Catedrala Ortodoxă din Timişoara

„Foarte frumoasă atât în interior cât şi în exterior. Se vizitează gratuit şi ar trebui să mergeţi să o vedeţi dacă ajungeţi în Timişoara”, scrie unul din utilizatorii portalului.

Strada Lipscani

„O stradă frumoasă, în centrul vechi, multe restaurante şi terase foarte aglomerate uneori, magazine frumoase”, scrie unul din utilizatorii portalului.
 


Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet”

„Este uşor de găsit. Experienţa îăn interior este intensă, sunt multe camere mici, foste celule ale închisorii, unde găsiţi foarte multe informaţii din istorie”, scrie unul din utilizatorii portalului.
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Doi tineri din Sibiu vă aşteaptă în weekend, într-o gospodărie ţărănească superbă din Mărginimea Sibiului, cu proiecţii de filme în podul şurii, plimbări cu căruţa, precum şi cu cele mai bune preparate tradiţionale româneşti.
 
 
La aproximativ 60 de kilometri de Sibiu, în inima naturii şi în decorul de poveste al munţilor Făgăraş, un complex turistic dezvoltat de un investitor german vă aşteaptă cu cele mai bune preparate din păstrav, pâine şi deserturi de casă, lacuri de pescuit şi peisaje care îţi taie respiraţia.
 
 
La doar 10 kilometri de Sibiu, un sat românesc autentic, pitoresc şi plin de poveşti frumoase vă aşteaptă să-l descoperiţi în cadrul celei mai frumoase campanii Adevărul, „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”.


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările