Tânăr fugit din sediul Poliţiei în timpul unor audieri, poliţişti cercetaţi. Suspectul a fost reţinut

Tânăr fugit din sediul Poliţiei în timpul unor audieri, poliţişti cercetaţi. Suspectul a fost reţinut

Un incident ciudat s-a petrecut vineri, 8 mai, în Avrig - Sibiu. Un tânăr care era audiat pentru că a spart un magazin şi o maşină a fugit din sediul Poliţiei.

Sâmbătă, 9 mai, un tânăr de 22 de ani din Avrig a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, după ce, profitând de neatenţia paznicilor a fugit din sediul Poliţiei în timp ce era cercetat pentru două spargeri. 
 
În urma acestui incident, s-a demarat o anchetă internă împotriva oamenilor legii de a căror neatenţie a profitat suspectul.
 

Mai multe infracţiuni într-o singură zi

 
Povestea a început vineri, 8 mai, în jurul orei 16,30, când o femeie a sesizat Poliţia oraşului Avrig că un tânăr a intrat fără drept în incinta unei societăţi comerciale, a spart un geam şi apoi a fugit. Fapta se petrecuse cu câteva minute înainte de alertarea autorităţilor. 
 
În timp ce făceau cercetări la faţa locului, poliţiştii au fost sesizaţi de o faptă similară, doar că de această dată avea să fie spart geamul unui autoturism parcat pe strada Gheorghe Lazăr tot de către un tânăr. 
 
Lângă maşina avariată, poliţiştii au găsit un tânăr în vârstă de 22 de ani, domiciliat în oraşul Avrig. Proprietara autoturismului a depus plângere penală pentru distrugere, fără a preciza un prejudiciu exact.
 
Ulterior, suspectul a fost condus la sediul Poliţiei oraşului Avrig pentru audieri. Dar aici a refuzat să dea detalii despre cele două incidente. La un moment dat, profitând de neatenţia echipajului mixt care îi asigura paza, a părăsit incinta Poliţiei. „În momentul părăsirii sediului, persoana în cauză nu se afla în stare de reţinere”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.
 

Ordonanţă de reţinere după două plângeri penale

 
Sâmbătă dimineaţa, 9 mai, şi reprezentanţii societăţii comerciale au depus plângere penală pentru tentativă de furt calificat.
 
În urma investigaţiilor, poliţiştii au concluzionat că ambele fapte au fost săvârşite de acelaşi tânăr, motiv pentru care în aceeaşi zi s-a luat măsura reţinerii sale, timp de 24 de ore, pe bază de ordonanţă. Acesta, urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig în vederea aplicării unei măsuri preventive. Ordonanţa expiră în cursul zilei de duminică, 10 mai.
 
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la furt calificat, respectiv distrugere. 
 
De asemenea, cu privire la situaţia creată în urma căreia persoana în cauză a părăsit sediul Poliţiei oraşului Avrig, conducerea I.P.J. Sibiu a dispus efectuarea unei anchete prin Compartimentul Control Intern. În funcţie de rezultatul acestor verificări, vor fi dispuse măsurile legale în consecinţă”, au mai specificat reprezentanţii Poliţiei Sibiu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: