Târgul Olarilor revine în centrul Sibiului. 15o de meşteri din toată ţara vin în week-end în Piaţa Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoveţi şi muşterii îşi dau întâlnire, la Sibiu, la cea de-a 48 ediţie a „Târgului Olarilor”. Aceasta se desfăşoară în 6-7 septembrie 2014, în Piaţa Mare a oraşului, şi recreează atmosfera de târg specifică secolului al XVIII-lea.

Aproximativ 150 de meşteri din renumite centre de olărit din ţară - Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obârşa, Rădăuţi - îşi etalează creaţiile, dând posibilitatea localnicilor şi turiştilor să se târguiască şi să cumpere oale, ulcele, vase decorative, farfurii şi căni, toate realizate din lut.

Din perimetrul târgului nu va lipsi roata olarului, aşa că publicul va avea prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas, în timpul demonstraţiilor oferite de meşterul Ion Retezeanu, din Târgu Jiu. De asemenea, copiii vor fi îndrumaţi să îşi descopere talentul si îndemânarea, să îşi dezvolte imaginaţia şi inventivitatea, în cadrul atelierului de modelaj în lut- susţinut de Florin Dumitru, din Târgovişte - şi a atelierului de pictat plăci ceramice- susţinut de Ioan Brita şi Carolina Costineanu, din Dumbrava, judeţul Timiş. Noutatea acestui an este prezenţa în cadrul târgului a unui producător de materii prime necesare pentru industria ceramicii, care va participa cu un stand de vopsele şi glazuri ecologice. 

„Târgul Olarilor” este cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului contemporan. Târgul se desfăşoară sâmbătă - 6 septembrie şi duminică - 7 septembrie 2014, în Piaţa Mare din Sibiu şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 - 20.00. 

Vă mai recomandăm: 

FOTO Păltiniş la 120 de ani. Povestea vechii staţiuni montane săseşti Hohe Rinne

În decorul splendid al Munţilor Cindrel, în 1894 o asociaţie săsească pune bazele renumitei staţiuni montane româneşti Păltiniş. La mai bine de un secol de atunci, zona a rămas un adevărat rai al iubitorilor de drumeţii montane şi al pasionaţilor sporturilor de iarnă.

FOTO Vacanţă în colibe ciobăneşti. Relaxare în cel mai autentic stil românesc

La patru kilometri de Tilişca, un sat din Mărginimea Sibiului, în inima muntelui, câţiva ciobani autentici aşteaptă turişti pentru o vacanţă în colibe vechi de mai bine de 100 de ani, cu mâncare tradiţională de la stână.

Galeş, satul unde roata morii se-nvârteşte de 130 de ani

Trăsăturile satului autentic din Mărginimea Sibiului sunt conservate aproape intacte în localitatea Galeş, aflată la circa 20 de kilometri de Sibiu. O moară de apă funcţionează aici de la 1884, iar obiceiuri unice în ţară se ţin într-o biserică veche de 300 de ani.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite