VIDEO Suspiciune de gripă aviară la Aeroportul Internaţional din Sibiu

VIDEO Suspiciune de gripă aviară la Aeroportul Internaţional din Sibiu

Cei doi au fost internati la Boli Infectioase FOTO: Ramona Găină

Un angajat al Aeroportului Internaţional din Sibiu a murit de pneumonie severă la spitalul din oraş. Alţi doi colegi de-ai săi au fost internaţi, marţi seara, cu simptome de viroză respiratorie. Din primele informaţii există suspiciunea de gripă aviară.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 22:15 : Cei doi tineri au 22 şi 26 de ani şi lucrează în cadrul Aeroportului din Sibiu la încărcat/descărcat bagaje. ”Băiatul meu a fost răcit luna trecută şi a rămas cu o tuse, tuşeşte, mai ales dimineaţa, l-a văzut un medic specialist din TBC şi acum i-a chemat, şeful de tură i-a sunat, băiatul meu şi colegul lui sunt în concediu medical, i-a chemat în urgenţă. Şi colegul lui este răcit. Au sunat şefii de tură să vină în Urgenţă, de ce, nu ştiu, băiatul meu are filmul făcut de la TBC, nu are nimic la plămâni, are o sinuzită care trebuie tratată”, a povestit Monica Prodea, mama unuia dintre tinerii internaţi. 

Cei doi au fost consultaţi de medicii de la Urgenţă, li s-au recoltat probe biologice şi au fost apoi internaţi la Boli Infecţioase. 
 
”S-au prezentat în Urgenţă doi pacienţi de 22 şi 26 de ani cu febră, cefalee, cu astenie şi faticabilitate, cu coriză, s-au recoltat probele biologice şi în prezeent sunt internaţi în Serviciul de Infecţioase”, a spus Mirela Bădescu, medic în cadrul Unităţii Primiri Urgenţe. 
 
Reprezentanţii Aeroportului Internaţional din Sibiu au confirmat decesul angajatului lor, din cauza unei complicaţii de natură virală, însă spun că nu pot comenta prezenţa la spitalul din Sibiu a celorlalţi doi angajaţi. 
 
”Vizavi de problema legată de colegul nostru care a murit într-adevăr ieri a avut loc decesul unuia dintre colegi pentru o complicaţie de natură virală, omul a fost internat în spital, a decedat ieri dar încă nu avem rezultatul autopsiei, iar vizavi de acest aspect, prezenţa la spital şi internarea celorlalţi doi colegi, nu putem să avem o poziţie oficială vizavi de acest aspect pentru că nu ştim pentru ce au fost internaţi”, a spus Nicolaeta Boborodea, purtător de cuvânt al Aeroportului Internaţional Sibiu. 
 
Întrebată dacă se va impune carantină în cazul în care se va confirma gripa aviară, aceasta a răspuns că, în acest caz, se vor lua măsuri specifice. ”Da, normal, în situaţia în care se va confirma gripa aviară există proceduri specifice care vor fi aplicate, dar de la discuţia cu internarea celor doi colegi până la confirmarea unei epidemii de gripă aviară e o altă discuţie, nu putem avea o asemenea decizie în acest moment”, a mai spus Boborodea, care a adăugat că ”Până în acest moment, fără să avem o confirmare, nu ştiu să se fi luat ceva măsuri”. 
 
Între timp, pacienţilor aflaţi marţi seara pe holurile Urgenţei de la Sibiu le-au fost împărţite, preventiv, măşti de protecţie, de către personalul din spital. ”Măştile ni le-a împărţit o doamnă, doamna asistentă, nu ne-a zis nimic dar se pare că au fost doi băieţi suspecţi de gripă aviară. Am auzit vorbind oameni şi doamne de aici, cred că infirmiere sau barncardieri”, a povestit Cristina Şulea, o pacientă care aştepta pe holurile Urgenţei de la spitalul din Sibiu. 
 

Doi angajaţi ai Aeroportului Internaţional Sibiu au fost internaţi în această seară, 7 ianuarie, la secţia Infecţioase a spitalului din Sibiu cu simptome de viroze respiratorii. Asta după ce un coleg de-al lor a murit, luni, de pneumonie severă.

Cei doi au fost izolaţi şi li s-au recoltat probe. Din primele informaţii există suspiciunea de gripă aviară.

Mai puteţi citi:

O nouă ameninţare: gripa aviară din China se transmite de la om la om

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: