Strada Ocnei se redeschide pe 25 iunie. Totr atunci se închide strada 9 Mai, pentru lucrări de reabilitare

Strada Ocnei se redeschide pe 25 iunie. Totr atunci se închide strada 9 Mai, pentru lucrări de reabilitare

Şantierul de pe strada Ocnei se apropie de finalizare, aceasta urmând să fie redeschisă în data de 25 iunie, dată la care se va închide strada 9 Mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contractul de execuţie a lucrărilor pe această stradă a fost semnat în septembrie 2012 cu SC DPC SA, în urma unei licitaţii de atribuire a acestei lucrări finanţate din fonduri structurale, valoarea acestuia fiind de 1.524.536, 62 lei, fără TVA.

Strada este complet modernizată în prezent. Înainte de începerea lucrărilor aferente acestui contract au fost reabilitate reţeaua electrică, reţeaua de fibră optică, reţeaua de gaz şi cea de canalizare. Înaintea începerii lucrărilor de infrastructură au fost eliberate de cabluri faţadele imobilelor.

DPC a reabilitat în baza acestui contract şi reţeaua de transport de apă şi racordurile la canalizarea pluvială. Structura carosabilului a fost refăcută, iar trotuarele au fost reabilitate. Locurile de parcare cu fost marcate special prin pavare cu piatră cubică, zona de parcare fiind delimitată cu rigole din piatră. În total, pe această stradă au fost create 64 de locuri de parcare. Termenul de garanţie oferit de constructor este de 5 ani.

Tot din 25 iunie, după redeschiderea străzii Ocnei, strada 9 Mai se închide pentru reabilitare. De la data menţionată se va închide complet traficului tronsonul dintre strada Ocnei şi strada Liviu Rebreanu, astfel că singurul traseu care duce spre Piaţa Mică va fi dinspre strada Faurului.

Contractul prevede execuţia unor noi reţele: reţeaua de transport şi reţeaua de distribuţie de apă, dar şi reţeaua de canalizare şi amenajarea unui sistem de canalizare pluvială separativă.

În acord cu aspectul străzilor Ocnei şi Faurului, şi pe această stradă vor fi reconfigurate zonele de parcare prin pavare şi delimitare faţă de carosabil cu rigole din piatră. Conform proiectului se vor crea locuri de parcare. Un element mai inedit de arhitectură a străzii va fi amenajarea piaţetei urbane de la intersecţia cu strada Ocnei, aici urmând să existe o zonă de odihnă cu bănci şi iluminat special, iluminatul public pe întreaga stradă urmând să fie refăcut.

Noi lucrări la reţele

Zona Dioda intră în lucru pentru reabilitarea reţelei de gaz. Este vorba de aproximativ 2.000 de metri de reţea care va fi refăcută sub trafic. Lucrările vor afecta mai ales locurile de parcare însă vor exista şi restricţii temporare de trafic. Constructorul a primit avizul pentru execuţia lucrărilor în această zonă de luni, 17 iunie, pe o perioadă de 2 luni.

Pe strada Litovoi Vodă vor fi executate lucrări la reţeaua de gaz în perioada 13-23 iulie. Acestea vor fi efectuate sub trafic, însă şoferii sunt rugaţi să folosească pe cât posibil străzile adiacente. În aceeaşi zonă vor avea loc lucrări la reţeaua de gaz şi pe strada N. Beldiceanu, în perioada 20 iunie – 15 iulie.

Pe strada Aleea Roşiorilor se va înlocui conducta de apă. Pentru execuţia acestor lucrări, avizate pentru perioada 17 iunie – 4 iulie, este necesară închiderea acestei traficului în intervalul menţionat.

Vă mai recomandăm
 
 
 

 

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările