Spital de stat, pe bani de la privat. Unitatea de Primire Urgenţe de la Sibiu, extinsă cu ajutorul unor donaţii

Spital de stat, pe bani de la privat. Unitatea de Primire Urgenţe de la Sibiu, extinsă cu ajutorul unor donaţii

FOTO Arhivă

Autorităţile sibiene au precizat că extinderea UPU modulară destinată pacienţilor Covid a fost posibilă graţie demersurilor Fundaţiei Comunitare Sibiu, care a atras donaţii de la multe companii private importante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au anunţat, miercuri, că, de la începutul acestui an, construcţia modulară UPU pentru pacienţii suspecţi de COVID-19 a fost extinsă cu 12 paturi.

"În contextul pandemic actual SCJU Sibiu continuă, cu sprijinul comunităţii locale, să îmbunătăţească condiţiile pentru primirea pacienţilor suspecţi de COVID-19. În acest sens o construcţie modulară suplimentară complet nouă, care constă în 12 boxe cu paturi, a fost dată în folosinţă la începutul anului pentru Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului", se arată într-un comunicat de presă al spitalului din Sibiu.

Conform sursei citate, instalarea noii extensii a clădirii modulare a UPU a fost posibilă datorită implicării Fundaţiei Comunitare Sibiu şi a directorului executiv Ciprian Ciocan, care a atras donaţii şi sponsorizări.

"De această dată este vorba despre 105.444 lei pentru finanţarea celor 4 containere necesare, bani proveniţi dintr-o generoasă sponsorizare din partea companiei Oasis Green Energy şi de 52.800 lei pentru realizarea lucrărilor, bani proveniţi de la companiile care au donat în primăvară prin campania #ocomunitate. Mulţumim Oasis Green Energy şi tuturor celorlalte companii care au donat şi le transmitem întreaga noastră recunoştinţă. De asemenea, mulţumim companiei Algeco SRL, care a livrat şi instalat construcţia modulară în timp record", arată reprezentanţii SCJU Sibiu.

„Tot ceea ce a făcut Fundaţia Comunitară Sibiu împreună cu comunitatea locală, de la persoane fizice, asociaţii şi fundaţii până la antreprenori şi firme, cu sprijinul autorităţilor demonstrează că o comunitate unită şi responsabilă este capabilă de lucruri excepţionale. Mărturie stau gesturile de solidaritate ale unui număr impresionant de oameni. Le mulţumim tuturor", a declarat managerul interimar al SCJU Sibiu, col.dr. Constantin Vlase.

Vă recomandăm şi:

Situaţie de record mondial la spitalul din Neamţ unde pacienţii au ars de vii: al zecelea director în doar un an

Asistentă de la UPU Buzău, răpusă de COVID-19 la scurt timp după ce a devenit mămică

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările