Sibiul îmbracă haine medievale între 23 şi 25 august

Sibiul îmbracă haine medievale între 23 şi 25 august

Festivalul atrage an de an foarte multi spectatori - Foto arhiva Adevarul

Casa de Cultură a Municipiului Sibiu face ultimele pregătiri pentru cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Medieval “Cetăţi Transilvane” care va avea loc în Sibiu în perioada 23 – 25 august.

 
După ce în anii precedenţi festivalul a avut ca temă „Evoluţia”, „File de poveste”, „Sărbătoarea breslelor”, “Unul pentru toţi”, în 2013 tema festivalului este “Superstiţii”. 
 
Piaţa Mare va fi anul acesta principala locaţie de desfăşurare a festivalului. Locaţiile secundare vor fi Turnul Sfatului pentru atelierele destinate celor mici şi Muzeul de Istorie Casa Altemberger unde vor avea loc conferinţe de medievistică.
 
Festivalul va începe cu parada care va avea loc în data de 23 august, de la ora 21.30. Peste 300 de artişti vor participa la acest moment de deschidere al festivalului. 
 
Programul celor trei zile ale festivalului include muzică şi dansuri medievale, teatru, reconstituiri de lupte cavalereşti, animaţii stradale şi spectacole pirotehnice. Calfele Călătoare, artizani şi breslaşi din ţară vor participa de asemenea în programul artistic.
 
Vă mai recomandăm:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: