Sibiu:Drumul judeţean Sibiu şi Agnita "ucide" maşinile şi exasperează şoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modernizarea Drumului Judeţean 106, Sibiu-Agnita cu bani europeni, prin Programul Operaţional Regional a început cu lucrări serioase chiar în pragul iernii. Pe un tronson de peste 10 kilometri de drum nu mai există deloc asfalt şi se circulă cu maxim 30 la oră.

Locuitorii de pe Valea Hârtibaciului se bucură că li se repară drumul plin de denivelări, dar sunt nemulţumiţi de modul în care se lucrează. Teama cea mai mare a sibienilor din această  parte a judeţului este că va veni iarna şi  drumul va deveni cu adevărat impracticabil. Pe o porţiune de peste 10 kilometri de drum judeţean, de la Daia şi până aproape de Hosman, asfaltul a fost îndepărtat şi, deşi zona este semnalizată cu indicatoare, noaptea mai mulţi şoferi neatenţi şi-au spart băile de ulei în ultima săptămâna, după ce au intrat cu vietză într-un dâmb de beton rămas nefrezat. Mecanicii auto din zonă se aşteaptă să le crească solicitările pentru înlocuirea bucsilor, a planetarelor sau a telescoapelor.  „Drumul e foarte rău şi dacă ni-l lasă aşa e jale. Nu e corect să fie frezata aşa o porţiune mare. Oamenii îşi strică maşinile până când va fi gata drumul“ spune Ioan Floriţă, patronul unui service auto din Agnita.


Primarul oraşului, Radu Curcean este încântat că drumul care face legătura dintre Agnita şi  Sibiu, dar este nemulţumit ca orice alt şofer de modul în care se face. „E foarte bine că se face, dar sunt nemulţumit de cum se face. S-a decopertat prea mult şi nu ştim dacă se va asfalta până intrăm în iarnă. Eu ştiu că asfaltul nu se toarnă pe o temperatură prea scăzută. Aşa cum e acum, este foarte greu de circulat pe acea porţiune înainte de Nocrich. Acum nu avem ce face. Suferim şi apoi vom avea şosea bună“ a declarat pentru Adevărul de Seară, primarul Agnitei, Radu Curcean.

Iarnă fără asfalt
Presimţirea primarului că drumul nu va intra asfaltat în iarnă o confirm natural vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Banciu, care spune că acesta este graficul lucrărilor stability de la început prin contract şi el trebuie respectat. „Este un discomfort până se finalizează tronosnul frezat dar nu se poate altfel pentru că drumul se mai şi lărgeşte. Până la iarnă o parte din porţiunea frezată va avea un prim strat de asfalt iar cealaltă va fi în stadiul de drum pietruit“ a declarat vicele de la Consiliul Judeţean Sibiu, care supraveghează lucrările la această investiţie.

Gata în 2011
Proiectul „Modernizare Drum Judeţean 106 Sibiu-Cornăţel-Alţâna-Bârghiş-Agnita“, pe o lungime de 52 de kilometri se face în ce mai mare parte cu bani europeni şi va costă în jur de 60 de milioane de lei. Lucrările sunt executate de un consorţiu de firme locale – Comtram, DPC, CON-A şi Sinecon şi trebuie finalizate până iunie 2011.
 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite