Sibiu:Artă pe piele la Transilvania Tatoo Expo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maeştrii tatuajelor au venit la Sibiu să schimbe mentalitatea românilor despre această artă. Dacă v-aţi gândit vreodată că v-ar plăcea să vă puneţi pe corp un tatuaj, weekend-ul acesta e momentul să vă decideţi. În parcarea de la Sala Transilvania, 34 de artişti tatuatori din România şi alte 11 ţări au venit la Transilvania Tatoo Expo, prima convenţie de tatuaje organizată vreodată la noi.

Timp de trei zile oricine poate vizita standurile artiştilor plătind o taxă de intrare de 10 lei şi poate chiar să aleagă un tatuaj. Expoziţia îi poate şoca însă pe cei neavizaţi. Ultimele tendinţe în arta tatuajelor, a body piercing-ului,  cataloage cu mii de modele de desenat pe piele şi chiar ultimele  invenţii în materie de modificare corporală sunt de văzut în cortul din parcarea Sălii Transilvania.

Transilvania Tatoo Expo  deschide mentalitatea
Printre artiştii tatuatori, la convenţie a venit şi un român, devenit o autoritate în arta tatuajelor. Castor, pe numele real, Contantin Lăpuşneanu, de loc din Iaşi, reprezintă acum Portugalia, pentru că acolo se exprimă în domeniu, de şapte ani. Castor crede că tatuajele care la modă acum peste tot sunt simple, cel puţin cele aşa zise de consum care reprezintă steluţe, litere chinezeşti, arăbeşti, japoneze şi sunt simplu de făcut. Cu totul altfel stau însă lucrurile când e vorba de arta tatuajelor, care a evoluat mult şi datorită dezvoltării tehnicilor şi a uneltelor folosite în desenarea corpului. Practic, acum, un artist tatuator poate transpune pe pielea unui client absolut orice imagine, portret, desen pe care o doreşte acesta. Mai rămâne însă să existe şi e deschidere de mentalitate.”În vest, în Germania, Anglia, Elveţia, Olanda mergi şi vezi femei de 70-80 de ani, toate tatuate din cap până-n picioare. Acolo mentalitatea e superdeschisă. La noi trebuie să treacă încă ceva vreme ca să existe această deschidere”, este de părere artistul tatuator Castor, care este şi unul dintre principalii susţinători au organizatorului evenimentului de la Sibiu, Ovidiu Popârţan cu salonul Transilvania Tatoo, de pe Nicolae Bălcescu.Tatuatorii veniţi la Sibiu sunt cu toţii de acord că este foarte binevenită organizarea unei astfel de convenţii în România, tocmai pentru că e nevoie de o relaxare a concepţiilor despre tatuaje. “Tatuajele nu sunt numai pentru puşcăriaşi şi golani, aşa cum există o preconcepţie aici” crede Castor.

Frumuseţea dusă la extrem
La Transilvania Tatoo Expo au venit şi artiştii unui salon german din Mannheim, Trust Bodymodification. Aşa cum şi numele o spune, nemţii sunt specializaţi în ultimele tehnici de modificări corporale, cu ajutorul siliconului, car epoate fi implantat sub piele pentru a da diferite forme, de la inimioare şi până la coarne în cap, sau conturarea unor forme ale desenelor tatuate pe corp. Tania, una dintre reprezentantele salonului din Mannheim  crede că e mai frumoasă cu un inel de silicon la baza nărilor, două care îi lărgesc lobul urechilor, un implant sub pielea mâinii, în formă de inimioară şi limba despicată.


Siguranţa e pe primul loc
Toate tatuajele se fac cu ace de unică folosinţă, într-un mediu steril astfel încât nu există nici un pericol de îmbolnăvire sau infecţie. În acest lucru constă şi evoluţia tehnicilor de tatuare, pentru că se fabrică acum ace de diferite mărimi, în funcţie de desenul ce trebuie pus pe piele, toate de unică folosinţă.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite