Vasile Blaga, la Sibiu: ”Am credinţa că situaţia de la liceul din Bucureşti nu este singulară. Am înţeles că cel puţin 30 de licee au fost monitorizate”

Vasile Blaga, la Sibiu: ”Am credinţa că situaţia de la liceul din Bucureşti nu este singulară. Am înţeles că cel puţin 30 de licee au fost monitorizate”

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri la Sibiu că are convingerea că situaţăi8a de la liceul Dimitrie Bolintineanu nu este singulaă şi că are informaţii că alte 30 de licee ar fi fost monitorizate.

 
”Problemele sunr neplăcute, am credinţa că situaţia de la liceul din Bucureşti nu este singulară, am înţeles că cel puţin 30 de licee au fost monitorizate, unde existau informaţii că s-ar petrece lucruri nelalocul lor. Sper să nu fie nevoie ministerul să repete în vreo clasă examenul la acea probă”, a declarat Blaga, la Sibiu. 
 
Liderul PDL a fost prezent la lansarea strategiei pe educaţie a formaţiunii pe care o conduce, ocazie cu care a militat pentru reintroducerea examenului de admitere la licee şi facultăţi8.  
 
„Cred că s-a greşit foarte mult pentru că niciun guvern, nici al nostru, nu a reuşit să lege învăţământul de piaţa muncii. Nu a existat, după 90, din păcate, o politică clară din partea ministerului, a guvernelor de a da cifrele de şcolarizare după necesităţăile economiei. 
 
Cred că va trebui reintrodusă obigativitatea examenului de admitere în liceu şi în facuoltate altfel, în situaţia României de azi, nu au decât în documente şanse egale de a pătrunde în sistemul de învăţământ”, a declarat Blaga. 
 
Lderul PDL şi-a amintit de propriile examene de admitere, la Liceul din Ştei şi la facultate. La cea din urmă spune că a intrat printr primii şi a fost şef de promoţie la ”cazane şi turbine”, Blaga afirmând cu un zâmbet uşor nostalgic că ”în facultate a fost mai uşor ca la liceu”. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările