Miercuri începe TIFF Sibiu 2013 - Proiecţii speciale, concert şi invitaţi de marcă în cinci zile de Festival

Miercuri începe TIFF Sibiu 2013 - Proiecţii speciale, concert şi invitaţi de marcă în cinci zile de Festival

Festivalul Internaţional de Film Transilvania Sibiu începe mâine, 19 iunie, şi, timp de cinci zile, îşi va încânta publicul cu peste 30 de pelicule de cea mai bună calitate, concerte, proiecţii speciale, întâlniri cu oameni cunoscuţi din lumea cinematografiei şi alte surprize.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Startul proiecţiilor se dă încă de la orele amiezei, cu o serie de titluri dedicate celor şapte arte: la Centrul Cultural Habitus rulează, de la ora 15.00, Dimensiunea umană, iar de la 17.00 Artistul care a înghiţit lumea, în timp ce la Teatrul Gong este programată, la ora 18.00, o producţie impresionantă despre lumea baletului - Primul loc, iar la ora 20.00 o peliculă intrigantă – Motoare sfinte. Prima proiecţie  de marcă a Festivalului are loc de la ora 22.00, în Piaţa Mare, unde publicul este invitat să vizioneze o comedie de referinţă a cinematografiei româneşti recente. E periculoso sporgersi (r. Nae Caranfil) este pelicula-bornă care a marcat începutul noului şi excelentului cinema românesc, aflată la aniversarea a 20 de ani de la premieră, care va rula în prezenţa regizorului şi a unora dintre actorii din distribuţie. Pasionaţii de muzică se vor putea delecta cu filmele dedicate acestei arte programate la Music Pub, începând cu ora 22.00 – Sindromul Punk şi Glastopia.

Joi, 20 iunie, Piaţa Mare din Sibiu va fi punctul maxim al distracţie de la TIFF. Etno-rockerii de la Zdob şi Zdub vor susţine un concert incendiar, începând cu ora 19.30, care va fi urmat de premiera celei mai recente comedii semnate de Horaţiu Mălăele – Funeralii fericite. Mălăele va fi prezent la proiecţie, alături de Adrian Lustig, producătorul şi scenaristul filmului.  

Pe agenda TIFF 2013 figurează două evenimente speciale, organizate în decorurile deosebite ale Cetăţii Cisnădioara şi Muzeului în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului.

Vineri, 21 iunie, la ora 21.30, la Cisnădioara va fi proiectat Samsara, un documentar impresionant, iar sâmbătă, la ora 22.00, pe lacul din Muzeul Satului – Viaţa lui Pi, revoluţionarul filmul al lui Ang Lee.

Pe ecranul din Piaţa Mare vor rula, până la finalul Festivalului, de la ora 22.00, cele mai tari pelicule ale momentului: vineri, 21 iunie, Zborul (r. Robert Zemeckis, cu Denzel Washington), sâmbătă, 22 iunie, Atlasul norilor (r. Tom Tykwer, Andy şi Lana Wachowski, cu Tom Hanks), iar duminică, 22 iunie Anna Karenina (r. Joe Wright, cu Keira Knightlley şi Jude Law).  
 

Vă mai recomandăm:

25 de designeri români şi străini vin la Feeric Fashion Days

Evenimentele Sibiu SMART în luna iunie - teatru, muzică, film, tatuaje, cărţi, modă, timbre şi magie

Felicia Filip, Proconsul, Ozana Barabancea, Ionuţ Fulea şi Radu Nechifor cânta pe 5 iulie în Piaţa Mare, într-un spectacol inedit

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările