Sibiu: Sistem inedit de tiketing în autobuze şi bilete termosensibile puse în vânzare în oraş

Începând din această săptămână compania care asigură transportul public în comun în municipiul Sibiu va trece la implementarea noului sistem de ticketing pentru care s-au cheltuit aproximativ 42.000 de lei de la bugetul local.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITIŢI ŞI:

Fiul regelui rromilor, Florin Cioabă, şi-a făcut tribunal privat

Captură impresionantă de ţigări

Un sibian din Miercurea a încercat să omoare un poliţist cu un briceag

Noul sistem prevede dotarea mijloacelor de transport cu validatoare speciale care inscripţionează biletele de călătorie tipărite pe hârtie termosensibilă. Validatorul conţine o imprimantă termică care imprimă pe bilet ora şi data folosirii. „Pentru început Tursib a achiziţionat un număr de 30 de validatoare electronice care au fost montate la începutul acestui an pe 10 mijloace de transport (câte trei în fiecare autobuz) pentru a testa noua modalitate de validare a tichetului de călătorie. Validatoarele existente şi cele de tip nou vor funcţiona în paralel până când societatea de transport public va dota toate mijloacele de transport cu noul tip de aparate”, a explicat Mirela Gligore, de la Primăria Sibiu. Cele 30 de validatoare au fost achiziţionate în urma unei proceduri de cumpărare directă, firma furnizoare fiind Alien Concept din Oradea. Valoarea pe bucată este de 1.400 de lei.

Bilete mai complicate şi cu element de siguranţă
Din această săptămână se va materializa şi cea de-a doua componentă a noului sistem de ticketing: Tursib va scoate la vânzare bilete de călătorie tipărite pe hârtie termosensibilă, cu un nou design. Hârtia din care noile tichete sunt confecţionate asigură un element de siguranţă care elimină posibilitatea de a le fotocopia. „Un alt aspect pozitiv al folosirii acestui tip de hârtie este eliminarea posibilităţii de refolosire a tichetului de călătorie: odată ce validatorul electronic a marcat pe bilet data şi ora, aceste elemente nu mai pot fi şterse aşa cum se întâmpla în cazul tipului vechi de tichete” a mai explicat Mirela Gligore. Noile bilete vor fi puse în vânzare începând din această săptămână, treptat, în momentul în care fiecare unitate de vânzare îşi epuizează stocurile de bilete de tip vechi. Sibienii care au achiziţionat mai multe tichete de tip vechi le pot folosi în continuare, acestea putând fi folosite pe ambele tipuri de validatoare.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările