Sibiu: Nemţii de la Energie 3UG bagă 3.000.000 de euro într-o fabrică de biogaz la Roşia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorii din Germania vin luna viitoare ca să facă un studiu de fezabilitate în comuna unde vor să producă biogaz. Preşedintele CJ-ului şi primarul din comună s-au întâlnit cu reprezentanţii Energie 3UG pentru investiţia de la Roşia.

CITIŢI ŞI:

“Infernul” se dezlănţuie în 13 martie la Bâlea Lac

Un producător de scule din Germania face o fabrică cu 1000 de locuri de muncă

Judeţul Sibiu va avea până în la finele lui 2011 prima instalaţie de biogaz amenajată pe teritoriul său. Aceasta va fi prima de acest gen din România şi va fi construită pe teritoriul comunei Roşia, aflată la 9 kilometri de capitala judeţului. După ce un grup de investitori germani şi-a manifestat interesul pentru o astfel de investiţie, săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, a efectuat o vizită la Neunkirchen pentru o discuţie concretă cu cei din Germania. Botthesch şi primarul Aldea Valentin au stat la masa negocierilor cu antreprenorii din domeniul energiei reciclabile care au înfiinţat societatea Energie 3UG. „Am discutat despre posibilitatea finanţării unui proiect de acest gen la Roşia şi despre condiţiile pe care noi trebuie să le creem, respectiv despre existenţa terenului care să poată fi concesionat sau cumpărat de firma investitoare dar şi despre posibilitatea încheierii de contracte cu agricultorii furnizori de biomasă”, a explicat preşedintele CJ-ului Martin Bottesch.
Se desfiinţează liceul teoretic din Dumbrăveni
Nemţii vin în martie la Roşia
Reprezentanţii Energie 3UG sosesc luna viitoare în Sibiu pentru a merge la Roşia ca să efectueze un studiu de fezabilitate pentru a determina exact la cât se ridică investiţia. „Investitorii vor să aibă date cât mai exacte despre costurile investiţiilor şi în cât timp urmează ca ele să fie amortizate. Ar fi vorba de o investiţie de aproximativ 10.000.000 de lei după primele estimări făcute”, a mai explicat Martin Bottesch. Unitatea de la Roşia va ocupa o suprafaţă de aproximativ două hectare de teren. „Nemţii au spus că este nevoie să avem terenuri agricole pentru cultivarea culturilor de biomasă. Ar fi vorba de vreo 1000 de hectare, iar noi putem să cultivăm aceste culturi pe 4000 de hectare, deci am rezolvat şi această problemă”, a punctat primarul Aldea Valentin, din Roşia. În comuna sibiană nemţii vor să amenajeze şi un sistem de evacuare a apelor uzate sub presiune, proiect la care există şi soluţia de accesare de fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene.
Monumentele naturale din judeţul Sibiu mai există doar pe hârtie
Sute de locuri de muncă
Primarul din Roşia spune că investiţia celor din Germania vine ca un ajutor de la Dumnezeu pentru locuitorii comunei pe care o administrează. „Ar fi vorba de vreo 200 de locuri de muncă. Apoi oamenii vor scoate bani şi din culturile de biomasă. Pe timpurile acestea amenajarea acestei instalaţii vine cum nu se poate mai bine” a mărturisit Aldea Valentin.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite