Sibiu: Liviu Faur şi-a dat demisia şi merge voluntar în India

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Liviu Faur şi-a dat demisia şi merge voluntar în India
Sibiu: Liviu Faur şi-a dat demisia şi merge voluntar în India

A fost director de vânzări la o firmă, însă simţea că nu mai are timp pentru el

Începând cu 1 iulie 2009, Liviu Faur este liber profesionist în fotografie. A lucrat 6 ani la o firmă de recrutare şi plasare de forţă de muncă din Sibiu, pe funcţia de director de vânzări. A fost implicat trup şi suflet  în firma respectivă şi nu mai reuşea să-şi facă timp pentru lucruri lumeşti: ca a călători cu trenul s-au autobuzul, a bea bere la prânz, a sta cu oameni dragi, a fotografia. I-au trebuit trei luni să se hotărască ce vrea de fapt de la viaţă. I-a trebuit atâta timp pentru că firma şi colegii îi erau dragi şi simţea că îi părăseşte.
Următorul pas
"Am hotărât să-mi câştig existenţa făcând ceea ce-mi place. Nevoie de bani am pentru că trebuie să mănânc şi să-mi plătesc ratele, iar în 2 mai, anul acesta am avut primul eveniment la care am fotografiat pe bani. Mi-au ajuns pentru a plăti jumătate din rata pe o lună la bancă" spune Liviu. Până în 1 noiembrie 2009 are 18 nunţi de fotografiat. Admite că e obositor, dar trebuie să înceapă de undeva.
Iubeşte fotografia de peisaj
 Îi place fotografia de peisaj pentru că îi place muntele, iar de fotografie s-a apucat din cauza muntelui. "Mergeam mult pe munte şi am avut moment în care ceea ce vedeam era copleşitor şi imposibil de exprimat în cuvinte şi-am decis că trebuie să-mi cumpăr un aparat de fotografiat. De acolo microbul fotografiei şi-a făcut uşor loc în mine, m-a dus către oameni, către fotoreportaj" declară Liviu.
Către India
Ideea de a pleca în India i-a venit la începutul anului, când a fost la un workshop la Răşinari şi a înţeles de la Mircea Gherase şi Voicu Bojan, care tocmai se-ntorseseră din călătorii, că limitele sunt în capul lui şi nu sunt unele reale.Va pleca împreună cu soţia printr-un program de voluntariat, în India, în regiunea Kerala, lângă Sri Lanka. Vor experimenta traiul local, sărbătorile tradiţionale etc şi, mergând prin programul de voluntariat, vor renova o şcoală şi îi vor învăţa engleză şi noţiuni minime de igienă pe copiii de acolo.
Periculos sau nu?!
Va pleca în 4 decembrie 2009 spre India şi se va întoarce în 1 ianuarie. Există două rute pe care le poate urma: cea cu avionul care costă 500 de euro de persoană sau cea cu autocarul care trece prin Pakistan şi Iran şi care costă în jur de 100 de euro, dar nu e atât de sigură. "În Iran şi Pakistan e mai scumpă apa decât benzina şi-ar fi interesant de mers, dar cei cu care merg vor varianta sigură" spune Liviu. Nu crede că sunt atât de necesare vaccinurile precum spun cei de la spitalul Victor Babeş din Bucureşti, pentru că ambasada spune că nu sunt necesare, dar se gândeşte totuşi să le facă. Îşi va nota detaliile importante ale călătoriei şi va fotografia ce I se va părea lui interesant .

Ce-i place?
Îi plac muntele, sportul, motocicletele de endure, să călătorescă în condiţii minimale, să înveţe. În plus îi place să gătească ciorbe cu borş făcut chir de el.
Ce nu-i place?
Poluarea, industrializarea, aglomerările  urbane şi mall-urile

Întrebări şi răspunsuri


Ce ai face în loc de fotografie?

L.F.:  Mi-aş face un ONG pentru că este important să te implicit active, în sensul de a trece de la vorbe la fapte. Sunt o persoană care nu are stare şi aş prefer să-mi canalizez energiile spre lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru mine.

Unde vrei să mergi după India?

L.F.: În China sau America Latină pentru că vreau să am contact cu oameni şi obiceiuri diferite faţă de ce am trăit şi văzut până acum.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite