Sibiu: Licitaţie de peste două milioane euro pentru datorii

Sibiu: Licitaţie de peste două milioane euro pentru datorii

Nimeni nu s-a arătat interesat de licitaţia bunurilor Sib Peco

Rompetrol vrea să recupereze două milioane de euro din proprietăţile de la Sibiu. Din cauza datoriilor cumulate la Rompetrol Downstream SRL proprietăţile unei firme din Sibiu au fost scoase la licitaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimii ani firma sibiană SC Sib Peco SRL a reuşit performanţa de a aduna datorii către Rompetrol Downstream SRL de câteva milioane de euro. Şi cum nu îşi mai pot plăti datoriile, bunurile firmai au fost scoase la licitaţie. Este vorba despre un teren cu drumuri de acces de aproximativ 3.000 metri pătraţi, un teren construit cu un pavilion administrativ de 1.200 metri pătraţi, un teren cu hală, garaj şi platformă betonată de peste 11.000 metri pătraţi, o staţie de alimentare combustibili şi rezervoare subterane, cu spălătorie pentru maşini şi alte câteva birouri. Acestora li se mai adaugă alte două platforme betonate ce însumează o suprafaţă de peste 9.000 metri pătraţi. Toate evaluate de executorul judecătoresc la suma de 5.228.892 euro. Şi toate scoase la licitaţie de câteva ori şi de fiecare dată fără succes.

CITEŞTE ŞI: Licitaţie caritabilă pentru pacienţii Hospice

CITEŞTE ŞI: Licitaţie de 3 milioane de euro la Muzeul “Astra”

Niciun cumpărător

 Pentru că nimeni nu este interesat de o afacere în acest domeniu. “Este a doua sau atrei licitaţie, nici nu mai ştiu exact. Şi astăzi ca şi până acum, nu s-a înscris nimeni la licitaţie. În niciun caz nu se va vinde nici astăzi. Probabil că o să fie scoase iar la licitaţie şi preţul o să mia scadă”, a declarat Dumitru Rafailă, directorul firmei Sib Peco SRL. Din licitaţie în licitaţie preţul a scăzut aproape la jumătate faţă de prima strigare.

Reducere de 25 la sută

Evaluate iniţial la 5,2 milioane de euro, proprietăţile Sib Peco SRL a ajuns astăzi la puţin peste 2 milioane de euro. De fiecare dată când sunt scoase iar la licitaţie preţul scade cu 25 la sută, sau în bai, cu un milion de euro.Dumitru Rafailă mai spune că dacă se va găsi niciun cumpărător va încerca să ajungă la o înţelegere amiabilă cu Rompetrol Downstream SRL.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările