Notarul Răzvan Mărginean a fost eliberat din închisoare. Ceilalţi inculpaţi din dosarul cămătăriei de la Sibiu rămân după gratii

Notarul Răzvan Mărginean a fost eliberat din închisoare. Ceilalţi inculpaţi din dosarul cămătăriei de la Sibiu rămân după gratii

Notarul Razvan Marginean (centru), atunci cand a fost ridicat, la Sibiu - Foto sibiu.provincianews.ro

Notarul, cercetat alături de mai mulţi inculpaţi în dosarul cămătăriei de la Sibiu, a fost pus în libertate de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 
După mai bine de un an petrecut în spatele gratiilor, notarul a fost eliberat de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Curtea a admis recursul făcut de Mărginean la ultima prelungire a arestării preventive, dispusă de Curtea de Apel Alba Iulia. 
 
Potrivit deciziei, Curtea ”Casează în parte încheierea atacată şi rejudecând revocă măsura arestării preventive a inculpatului Mărginean Răzvan Emilian. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Mărginean Răzvan Emilian de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 79/2012 din 14 noiembrie 2012 emis în baza încheierii nr. 4/MP din 13/14 noiembrie 2012 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul 1058/57/2012, dacă inculpatul nu este arestat în altă cauză”.
 
Instanţa Supremă a respins recursurile declarate de alţi doi inculpaţi din dosar, Bogdan Florin Jucan şi Cătălin Marian Haiduc, aceştia fiind judecaţi în continuare în stare de arest preventiv. 
 
Notarul Emilian Răzvan Mărginean şi alţi 13 inculpaţi au fost trimişi în judecată în luna aprilie a anului trecut. Membrii grupării sunt acuzaţi de constituire, sprijinire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, fals intelectual, cămătărie şi spălare de bani. Pe numele notarului Răzvan Mărginean planează patru capete de acuzare: sprijinire de grup infracţional organizat, complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la şantaj şi fals intelectual. 
 
Potrivit anchetatorilor, gruparea a acţionat între 2008 şi 2012, iar membrii acesteia sunt acuzaţi de faptul că acordau împrumuturi cu camătă şi majorau ulterior, în mod nejustificat, dobânzile stabilite iniţial. Banii erau recuperaţi prin ameninţări şi acte de violenţă, prin şantaj asupra părţilor vătămate sau membrilor familiilor acestora. La final, în contul „datoriilor”, oamenii îşi pierdeau bunurile aflate în proprietatea lor sau a rudelor. 
 
De asemenea, o parte din membrii grupării, inclusiv notarul Mărginean, sunt acuzaţi că au fost implicaţi şi în înşelăciuni cu mansarde şi apartamente nou-construite în Sibiu
 
Prejudiciul estimat în dosar depăşeşte 1 milion de euro. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările