Sibiu: Bill Gates aduce internetul în bibliotecile sibiene

17 bibloteci publice din județ au fost incluse în Programul Național “Biblionet - lumea în biblioteca mea”, program finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates, care are drept scop dezvoltarea unui sistem modern de bibioteci publice în România. Proiectul se derulează pe o perioadă de cinci ani, iar valoarea sa este de peste 27 milioane de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITIȚI ȘI

Vioara Stardivarius vine pe scena Sălii Thalia

Marile trupe aproape au epuizat biletele la Sibiu Jazz Festival

Biblioteca Județeană ASTRA, dar și bibliotecile locele din Mediaş, Avrig, Tălmaciu, Agnita, Sălişte, Turnu Roşu, Sadu, Răşinari, Axente Sever, Valea Viilor, Dârloz, Aţel, Şura Mare, Roşia, Şura Mică, Chirpăr şi Nochrih vor primin calculatoare pentru accesul publicului la internet, prin intermediul programului „Biblionet“.

Reprezentanții bibliotecilor selectate se vor întâlni marți la Sibiu, pentru a stabili detaliile privind modul de implementare al Biblionetului. „Obiectivul programului Biblionet de a facilita accesul populaţiei la mijloacele tehnologiei informaţionale, pornind de la faptul că peste 50 % din populaţia României, mai ales din zonele rurale, nu are acces la internet. Din această cauză, pentru mulţi dintre cetăţenii ţării nu sunt disponibile beneficiile economice şi sociale ale accesului la Internet, cum ar fi serviciile de e-administraţie, găsirea unui loc de muncă, informaţii din domeniul sănătăţii, servicii de administrare on-line a afacerilor sau comunicarea cu rudele din străinătate“, spun reprezentanții Bibliotecii Județene „Astra“

Prin programul Biblionet,  peste 1600 de biblioteci publice din România vor primi calculatoare pentru accesul publicului la internet şi peste 3000 de bibliotecari vor participa la cursuri de formare pentru a putea utiliza la maximum potenţialul noilor resurse tehnologice în beneficiul comunităţii.


Pentru ultimele noutaţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: