Sibiu: Alexandra Pâs a descoperit sensul a ceea ce-nseamnă să munceşti pentru tine

Are 26 de ani, a terminat Facultatea de informatică, şi-a deschis propria afacere alături de fratele ei, iar trei ore pe zi îl ajută pe acesta la vulcanizarea pe care au deschis-o împreună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandra este mărturia clară a faptului că nu există meserie făcută doar pentru bărbaţi sau meserie făcută doar pentru femei. Acesta este doar o preconcepţie, iar dorinţa de a lucra strict pentru ea  şi nu pentru altul, a motivat-o pe Alexandra să-şi deschidă propria ei afacere alături de fratele ei, tocmai când era în ultimul an de facultate. Au deschis asfel firma, iar printre obiectele de activitate se numără şi vulcanizarea pe care o au deschisă în apropierea giratoriului de pe strada Transilvaniei. Din ianuarie a început să lucreze şi ea la vulcanizare. Nu are un interval fix în care o puteţi găsi acolo, dar lucrează cam 2-3 ore pe zi, pentru a-şi ajuta fratele. „Eu ştiam în general multe lucruri despre tot ce are motor. Este o pasiune mai veche de-a mea, care până la urmă cred că este o moştenire genetică de la tatăl meu. Astfel, în ideea că tatăl nostru a avut vulcanizare în acelaşi loc, am considerat amândoi că este foarte bine să deschidem una. Şi vorba aia: unde-s doi puterea creşte“ spun Alexandra zâmbind.

Reacţii
Românii sunt nişte conservatori, iar când văd o femeie care face o muncă mai puţin curată sau uşoră precum cea pe care o face Alexandra la vulcanizare, rămân uimiţi. „Prima reacţie a celor care vin la noi la vulcanizare şi mă văd, se poate vedea uşor: sunt surprinşi şi miraţi. Mai sunt bărbaţi care se grabesc să mă ajute să dau roţile jos. A fost cineva care chiar m-a întrabat dacă sunt singură şi i-am spus că mai e şi fratele mele, apoi a discutat cu el. Fiecare are dreptul la a-şi crea o impresie a lui, aşa că nu m-a deranjat că a vrut să discute cu fratele meu. Eu respect părerile oamenilor“ spune ea. Mama lor i-a susţinut şi „nu s-a pus niciodată de-a latu, iar tata ştiu că este în sinea lui mândru de mine“ spune Alexandra.
 Informatica, studiată în facultate a rămas doar o pasiune şi un hobby, pentru că nu se putea vedea nici în facultate şi nu se poate vedea nici acum stând opt ore într-un birou, ci preferă să fie propriul ei patron. „Sunt foarte muţi oameni care cred că există meserii făcute doar pentru bărbaţi sau doar pentru femei. Este o concepţie, de fapt o preconcepţie. Eu consider că dacă vrei poţi face orice şi oriunde. Slavă domnului, locuim într-o ţară liberă“ spune ea.

Vis de a vedea lumea
Visul ei de apleca pentru 12 luni şi de a vedea o parte a lumii a pornit de la ideea de a plecă fară problema timpului sau banilor. Este încă o idee la stadiul de vis, dar plănuieşte să viziteze Las Vegas, Disneyland Orlando, Rio de Janeiro, New York, Mexic, Grecia, Tokio sau Egiptul. Aceste sunt doar câteva din locurile în care urmează să plece. Pasiunea pentru călătorie este una veche, deoarece „în 2006 am fost plecată cu programul work&travel în San Diego, California, pentru trei luni şi jumătate. A fost una dintre cele mai faine experienţe ale mele. Eu nu am mers acolo pentru bani ci pentru a vedea cât mai multe locuri. Oricum din banii câştigaţi eu m-am plimbat. America este foarte foarte frumoasă!“ declară Alexandra.

Întrebări şi răspunsuri
Plănuieşti să pleci de tot din ţară?

Nu! Din România eu nu plec. Am auzit de prea multe ori în jurul meu că în România nu se poate să începi de la zero şi chiar să relizezi ceea ce ţi-ai propus. Eu nu mă văd locuind în altă ţară şi ceea ce am început eu cu fratele meu ţine de ceea ce am spus mai devreme.
Ce tip de cărţi citeşti?
M-am înscris într-un program de pregătire şi în ultima vreme citesc cărţi legate de domeniul financiar. Ceea ce citesc acum are titlul de „Scenariul ascenciunii“

Ce-i place
Îmi place să ajut oamenii, să călătoresc, să citesc. În ultima vreme citesc cărţi motivaţionale. Visez ca în curând să călătoresc 12 luni într-un an. Îmi place să gătesc şi să stârnesc zâmbete pe feţele oamenilor. Nimeni nu trebuie să se chinuie să facă asta.
Ce nu-i place
Nu prea există lucruri care să nu-mi placă. Nu-mi plac oamenii ipocriţi, care spun una în faţă şi pe la spate altceva. În general eu nu-i suport, ei nu mă suportă şi cam asta este relaţia cu ei.

Pentru ultimele noutaţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: