VIDEO Peste 4.000 de sibieni protestează faţă de modificările aduse legilor justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest în Sibiu  FOTO: Turnul Sfatului
Protest în Sibiu  FOTO: Turnul Sfatului

Câteva mii de sibieni au ieşit, sâmbătă seara, să protesteze faţă de modificările aduse la legile justiţiei. Locul de întâlnire a manifestanţilor din această seară a fost Piaţa Mare.

UPDATE 21.29 Oamenii au revenit în Piaţa Mare din Sibiu şi scandează ”Hoţii”, ”DNA să vină să vă ia!”, ”Jos mafia!”, ”O dorinţă sinceră, România liberă!”. Protestul e pe sfârşite.

UPDATE 20.53 La Sibiu protestează peste 4.000 de oameni.

image

FOTO: turnulsfatului.ro

UPDATE 19.55 Manifestanţi din Sibiu sunt circa 2.500. 

UPDATE 19.40 Numărul sibienilor veniţi la protest continuă să crească. Acum sunt circa 1.500 de oameni, conform publicaţiei citate mai jos.

protest sibiu foto turnul sfatului

FOTO: turnulsfatului.ro

UPDATE 19.27 Sibienii au pornit în marş pe străzile din oraş şi scandează ”PSD, ciuma roşie!”. Sunt peste 1.000 de oameni în stradă, potrivit turnulsfatului.ro.

Credi video: Facebook Turnul Sfatului

UPDATE 18.39 Manifestanţii încă se adună la Sibiu. Până acum sunt până-n 200 de oameni.

protest sibiu 20 ian foto traian deleanu

Protest Sibiu FOTO: Traian Deleanu

Mai mulţi sibieni au participat, sâmbătă la prânz, 20 ianuarie, la un flashmob, în faţa sediului PSD Sibiu.

“Ne-am format deprinderea aceasta de a veni aici în fiecare zi. Azi şi din solidaritate faţă de cei care au plecat la Bucureşti. Măcar atât, noi să ieşim aici. Cei de la Cluj au mers zece zile pe jos. Cred că un sfert de oră, să vin de acasă până aici, chiar dacă nu era programat, mi se pare un efort foarte mic. Au venit oamenii pur şi simplu, şi-au format simţul civic, cred, în luna aceasta de proteste”, spune Teodora, citată de turnulsfatului.ro, unul dintre participanţii la flashmob.

Potrivit sursei citate, deşi mare parte din membrii al mişcării #vavedemdinSibiu a plecat sâmbătă dimineaţă ca să protesteze la Bucureşti, câteva zeci de sibieni tot s-au strâns în faţa “zona liberă de corupţie” din faţa sediului PSD. Din Sibiu au plecat cu trenul spre Bucureşti circa 100 de oameni.

protestatari sibiu foto turnulsfatului.ro

Sibieni care au plecat spre Bucureşti cu trenul FOTO turnusfatului.ro

Mai puteţi citi:

Mesajul manifestanţilor din Cluj: „Cu cât vom fi mai mulţi prezenţi în toate oraşele, cu atât în 20 ianuarie vocea noastră e mai puternică şi legitimă!“

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite