Sibienii se bat pe 2,13 milioane de lei verzi

Fără niciun fel de mediatizare şi publicitate, programul „Casa verde” se bucură de un mare succes la Sibiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITEŞTE ŞI:

Începe primul festival popular - ecologic din România

Noua modă în turismul sibian: întâlniri culturale în satele săseşti

Având ca scop instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, programul a demarat joi. Câteva zeci de persoane şi-au depus dosarele pentru obţinerea banilor încă din primele zile. „Scopul acestui program este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră”, spun organizatorii proiectului.

Oricine poae aplica

De program pot beneficia toţi sibienii care utilizează tehnici ecologice de încălzire a locuinţei sau a apei. Banii acordaţi pentru instalaţiile ecologice sunt nerambursabili se încadrează între 6.000 şi 8.000 de lei, în funcţie de instalaţiile utilizate, iar bugetul total pentru judeţul nostrum este de 2,13 milioane de lei.  Dosarele se depun la Agenţia pentru protecţia Mediului Sibiu. Câteva sute de sibieni sunt aşteptaţi să ia parte la proiect.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările