Sibieni terorizaţi de zgomotul maşinilor ce circulă pe centura ocolitoare a Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa panourilor fonoabsorbante a devenit calvarul ultimelor şapte luni pentru locuitorii din zona Lazaret şi Guşteriţa. Poliţia Rutieră are şi ea câteva nemulţumiri legate de amenajările şi dotările de la centura a cărei recepţie finală a lucrărilor trebuia să aibă loc la mijlocul lunii trecute.

CITIŢI ŞI:

Au început lucrările pe Valea Oltului. Patru luni de trafic îngreunat!

Deschiderea centurii care a scos traficul greu din Sibiu, a fost primită cu braţele deschise la finele anului trecut de către locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ. Aşteptată cu nerăbdare preţ de mai bine de şase ani în care lucrările au şi stagnat o perioadă bună de timp, deschiderea rutei ocolitoare pentru traficul greu şi cel de transit, a reuşit să aducă satisfacţie mai ales pentru sibienii şoferi, care acum circulă mult mai lejer prin oraş. Numai că pentru o parte din locuitorii oraşului, deschiderea centurii în regim de autostradă le produce coşmaruri şi disconfort. Odinioară unul din cele mai liniştite cartiere şi căutat de către cei care doresc să îşi cumpere o casă, Lazaretul, precum şi zona Guşteriţa, a devenit acum paria neagră din acest punct de vedere. Vuietul produs de autoturismele care circulă pe autostrada ocolitoare a devenit insuportabil pentru oameni. O familie care locuieşte pe strada Frezorilor, la nici 200 de metri de centura ocolitoare povesteşte cum viaţa le-a fost schimbată de deschiderea acestei autostrăzi. „Ori de câte ori încerc să dorm seara se aude un zgomot infernal, în opinia mea, de la centură. Nu putem dormi cu geamul deschis iar ziua, dacă vrei să ai linişte, nu se întâmplă asta. Iarnă stăm cu geamurile închise , însă vara dacă vrem să lăsăm geamurile deschise, mai ales când este foarte cald, nu putem, e un disconfort foarte mare. E foarte greu şi pentru că avem copil mic şi vă daţi seama că nu putem să îl culcăm din cauza zgomotului”, spune Ana Maria Micu, locatară într-un bloc de pe Frezorilor.

La baza viaductului care face trecerea peste Calea Guşteriţiei situaţia este şi mai dramatică. „E foarte rău. De unde să poţi să te odihneşti, cu odihna nici discuţie pentru că e foarte mare zgomot. Toată liniştea s-a dus pe apa sâmbetei”, spune şi Maria Bacriu, în timp ce se uită către centură, casa acesteia fiind la nici 100 de metri de autostradă.

„Doleanţele” celor de la Poliţia Rutieră

Poliţiştii de la Serviciul Rutier au explicat pentru ADS Sibiu că este o zonă care s-a dovedit, de la data dării în funcţiune a autostrăzii, ca fiind o zonă cu grad ridicat de risc accidentogen. Este vorba de sensul giratoriu amplasat la intersecţia cu DN 1 T, respectiv drumul judeţean Ocna Sibiului. „În afară de măsurile suplimentare de sistematizare rutieră care s-au luat până acum, ar trebui realizat iluminatul public stradal, este foarte important”, a spus inspector Bogdan Maxim, şef biroul drumuri naţionale şi europene din cadrul Serviciului Rutier Sibiu. Acesta a mai explicat că este absolut necesar realizarea iluminatului public în acea zonă pentru că sunt tronsoane de drum pe care se circulă în regim de autostradă, adică viteza maximă permisă este de 130 de kilometri pe oră. „Deşi într-un spaţiu de 300-400 de metri montezi indicatoare, flash-uri şi benzi rezonatoare totuşi spaţiul pentru a frâna este destul de redus, prin urmare trebuie realizată o iluminare acolo”, a mai spus acesta.

Pază la autostradă

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a decis de curând că este absolut necesar se fie contractată o firmă ce va efectua servicii de pază pentru cei 17,5 kilometri de centură, care vor face parte din autostrada ce va lega Sibiul de Orăştie. După recepţia lucrărilor, firma de pază ce va fi desemnată, va încasa aproximativ 300.000 de lei pentru un contract de 12 luni.

Patrularea pe centură va fi efectuată în două schimburi, în intervalele orare 7.00 – 19.00, respectiv 19.00-7.00. Fiecare patrulă va avea cel puţin doi agenţi, dotaţi cu cele necesare pentru efectuarea unei astfel de activităţi. Contractul va intra în vigoare însă numai după ce se va face recepţia finală.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite