Sentinţă definitivă: Tânărul din Cisnădie care l-a ucis pe tatăl iubitei sale a primit 4 ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horaţiu Stoica, tânărul din Cisnădie care în luna aprilie a anului trecut l-a ucis pe tatăl fostei sale iubite, pentru că nu era de accord cu relaţia lor, a fost condamnat definitive la 4 ani de închisoare cu executare.

În luna aprilie a anului trecut, localnicii din Cisnădie erau şocaţi de o crimă cumplită, petrecută în oraşul lor. Protagoniştii, doi tineri de 17 şi 15 ani şi tatăl fetei, un bărbat de 42 de ani, care nu a văzut niciodată cu ochi buni povestea de dragoste dintre cei doi. 

Horaţiu Stoica, un adolescent pe atunci în vârstă de 17 ani şi iubita lui, Maria Gârlescu, de 15 ani, erau împreună de aproape un an de zile. S-au cunoscut când fata era elevă la o şcoală generală iar el, la un liceu din oraş, şi de multe ori se refugiau în locuinţa pe care tânărul o împărţea doar cu bunica lui, părinţii fiind plecaţi în Spania. Fata a recunoscut că tânărul a fost violent şi cu ea, iar când se certau spunea că o ameninţa că-şi ia viaţa.

Dragostea lor însă nu a fost niciodată acceptată de familia fetei pe motiv că, susţinea adolsecenta, iubitul ei ar fi consumat etnobotanice.

L-a înjunghiat pe tatăl fostei iubite

În după-amiaza zilei de 23 aprilie, fata s-a refugiat din nou cu iubitul ei în casa acestuia. „Am fost acolo şi după aia m-a sunat tati şi m-a întrebat unde sunt, i-am spus că pe drum şi eram acolo şi a venit acolo şi nu ştiu ce s-a întâmplat, s-au certat în curte, nu ştiu ce a făcut el, eu n-am fost acolo, am fost mai departe”, a povestit adolescenta, îngrozită, la o zi după teribila crimă. 

În timpul scandalului, tânărul a scos un cuţit pe care i l-a înfipt de trei ori bărbatului în abdomen. A fost dus imediat la spital şi operat de urgenţă, însă în noaptea de 23 spre 24 aprilie inima lui a încetat să mai bată.

Condamnat la 4 ani de închisoare

Iniţial, Horaţiu Stoica a fost condamnat la 4 ani şi 11 luni de închisoare cu executare de cătree magistraţii Tribunalului Sibiu. Sentinţa a fost atacată cu recurs, însă Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut pedeapsa de la Sibiu. 

Dosarul a ajuns apoi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii Înaltei Curţi i-au micşorat tânărului pedeapsa de la 4 ani şi 11 luni la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. 

Sentinţa este definitivă. 

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite