Se caută fetiţe pentru rolul Margaretei din „Faust”, spectacol în regia lui Silviu Purcărete

Se caută fetiţe pentru rolul Margaretei din „Faust”, spectacol în regia lui Silviu Purcărete

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu anunţă deschiderea înscrierilor pentru rolul Margaretei din spectacolul „Faust” în regia lui Silviu Purcărete.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Margareta, simbol al inocenţei şi al tinereţii în textul lui Goethe este reprezentată în spectacolul lui Silviu Purcărete ca un personaj multiplicat, iluzoriu, interpretat de şapte fetiţe. Aflat la cea de-a treia generaţie, ansamblul de Margarete urmează să fie schimbat în toamna acestui an ca urmare a limitei de vârstă impusă de rol.
 
Acest apel se adresează fetelor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani. Castingul va avea loc în datele de 7 şi 8 aprilie, de la ora 12:00, la sediul Teatrului Naţional din Sibiu, iar programarea la interviu se face prin email la adresa teatru@sibfest.ro sau prin telefon la numărul 0731 909 288, persoană de contact Luminiţa Puiuleţ. La interviu, candidatele vor avea de interpretat un cântec, de preferabil în limba germană. Castingul se va desfăşura în prezenţa compozitorului Vasile Şirli, directorul muzical al Disneyland Paris. 
 
Considerat un moment de referinţă în istoria teatrului românesc- „Faust” după Goethe - în regia lui Silviu Purcărete, se distinge prin viziunea regizorală şi complexitatea rolurilor prezentate în construcţia barocă stăpânită până la cele mai mici şi grăitoare detalii: decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare cu efecte sonore adecvate acelei ambianţe funambuleşti, proiecţii video ingenios şi convingător articulate în arhitectura întregului demers scenic creat monumental prin jocul actorilor într-o hală industrială dezafectată. Spectacolul a avut premiera în 2007, în cadrul Programului „Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007”, fiind prezentat mai apoi în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de la Edinburgh.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările