UPDATE FOTO VIDEO Scandal cu romi şi mascaţi la Spitalul Judeţean din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţii au fost chemaţi la Spitalul Judeţean Sibiu. FOTO: Ramona Găină
Mascaţii au fost chemaţi la Spitalul Judeţean Sibiu. FOTO: Ramona Găină

Peste 50 de romi s-au strâns sâmbătă în curtea Spitalului Judeţean din Sibiu, în urma unui accident în care patru romi au fost implicaţi pe Valea Oltului. Răniţii au fost aduşi la spital, iar rudele lor au început să facă scandal, pentru că nu au fost lăsate să îi vadă pe pacienţi. La faţa locului au venit şi mai mulţi mascaţi, pentru a asigura ordinea.

UPDATE: Romii erau în drum spre Târgu Jiu, pe Valea Oltului când, potrivit poliţiştilor, un TIR care venea din sens opus a nepăşit neregulamentar iar maşina romilor a intrat în coliziune uşoară cu acesta, şoferul a pierdut controlul şi a intrat într-un cap de pod. 

„Mergeam la meciul cu Potcoava Târgu Jiu, eram 3 maşini şi s-a întâmplat un accident pe drum. Era un TIR în depăşire, decât să dea cu TIR-ul au dat într-un cap de pod şi 4 persoane sunt rănite. Nu ştiu de ce au adus mascaţii, să nu intrăm acolo să vedem în ce stare sunt, văd că îi evaluează dar îi ţine pe scaun afară.  Răniţii sunt din federaţia de fotbal, sunt oameni de-ai noştri”, a spus Daniel Cioabă, regele romilor din România. 

Cei peste 50 de romi strânşi la Urgenţa din Sibiu nu au ezitat să îmbrâncească poliţiştii, supăraţi că nu le este permis accesul în urgenţă, unde rudele lor aşteptau să fie consultate. Medicii au sunat la 112 şi la faţa locului au venit mascaţii, care au blocat intrarea în spital.

„Am fost solicitaţi de medicii de la Ambulanţă şi Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) pentru că la spital au ajuns mai mulţi aparţinători ai celor patru pacienţi. Puneau presiune pe medici pentru a îi trata cu prioritate. Pentru a asigura ordinea şi liniştea publică în incinta UPU şi pentru a le asigura medicilor spaţiul necesar pentru a interveni s-a restricţionat accesul aparţinătorilor în incinta spitalului, având în vedere că secţia de Urgenţe era destul de plină”, spune luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. 

Alături de cele câteva zeci de romi, la spital au ajuns şi ceilalţi membri ai familiei Cioabă. „Am reuşit să vorbesc cu medicii, chiar i-am ajutat pe băieţi de şi-au completat fişele medicale,  am luat legătura şi cu conducerea spitalului în sensul de a urgenta preluarea răniţilor pentru că familiile deveneau din ce în ce mai tensionate. Încă o dată ne lovim de sistemul  prost gândit al Spitalului judeţean Sibiu sau poate al multor alte spitale de urgenţă din ţară în sensul că este un singur medic, un singur cabinet, chiar dacă eşti rănit, chiar dacă eşti în stare gravă trebuie să aştepţi la rând cu ceilalţi pacienţi. 

A fost un mic conflict deoarece câţiva agenţi de la circulaţie au încercat să blocheze accesul părinţilor şi era chiar atunci când a venit salvarea, oamenii erau foarte bulversaţi, au vrut să vadă dacă sunt vii copii lor, în ce stare sunt, acest poliţist a încercat să-l blocheze, s-a iscat o mică buscadă la uşă şi în momentul acela am intervenit şi am aplanat acest conflict, doar că agenţii de circulaţie au cerut sprijinul unităţii speciale a poliţiei, care nu avem nimic împotrivă că a venit, să-şi facă treaba”, a spus Dorin Cioabă, regele internaţional al romilor. 


UPDATE Mascaţii au fost chemaţi la spital după ce romii s-au îmbrâncit cu poliţiştii sosiţi acolo. Medicii spun că cei patru pacienţi au vârste între 31 şi 41 de ani, doi dintre ei au fost aduşi cu propriile maşini, iar doi cu ambulanţa SMURD. „Pacienţii sunt conştienţi, monitorizaţi de personalul din Urgenţă şi urmează să fie trimişi la radiografie“, a explicat Decebal Toderiţă, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu.


Mai mulţi romi se aflau în această dimineaţă în drum spre Târgu Jiu, unde urma să aibă loc un meci de fotbal, din cadrul recent înfiinţatei Federaţii de Fotbal a Romilor. Pe Valea Oltului, maşina Lincoln a lui Dorin Cioabă a fost implicată într-un accident, intrând într-un cap de pod. Patru persoane au suferit răni uşoare şi au fost duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Cioabă nu se afla în acele momente în maşină.

La scurt timp de la aducerea pacienţilor la spital, în curtea spitalului s-au strâns peste 50 de persoane de etnie romă, supărate că nu sunt lăsate să între în secţia de Urgenţă pentru a-şi vedea rudele. Din acest motiv, a fost nevoie de intervenţia mascaţilor, pentru a potoli spiritele. La această oră, intrarea în spital este blocată.

Vă mai recomadăm:

Fraţii Cioabă cer expertiză psihiatrică pentru împăratul romilor, Iulian Rădulescu. 40 de persoane ce ar fi denigrat casa regală, date în judecată

Kallai Csaba, voievodul romilor din Ungaria, spune că îl recunoaşte pe Dorin Cioabă ca rege internaţional al romilor

Fraţii Cioabă s-au împăcat. “Va fi o singură casă regală, pe care o reprezentăm amândoi”. Averea se împarte după moartea mamei lor

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite