Scandal între mai multe persoane şi forţele de ordine, într-o comună sibiană.  Scandalagiii au atacat poliţiştii cu pietre şi lopeţi. Doi bărbaţi au fost reţinuţi

Scandal între mai multe persoane şi forţele de ordine, într-o comună sibiană.  Scandalagiii au atacat poliţiştii cu pietre şi lopeţi. Doi bărbaţi au fost reţinuţi

ImagineFoto ARHIVA

Mai multe persoane care intenţionau să vândă un cal, în comuna Brădeni din judeţul Sibiu, au intrat în conflict cu poliţiştii care încercau să-i determine să respecte distanţarea socială. Scandalagiii au atacat poliţiştii cu pietre şi lopeţi şi i-au ameninţat cu moartea, fiind avariate trei autospeciale şi două scuturi. Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a anunţat, joi, începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în urma unui scandal care a avut loc în comuna Brădeni.

Procurorii au precizat că, pe drumul public, mai multe persoane au participat la negocierea vânzării unui cal, fără a respecta măsurile de distanţare socială.

”La solicitările de păstrare a distanţei sociale adresate de către forţele de ordine care asigurau punerea în aplicare a măsurilor de distanţare socială, potrivit ordonanţelor militare de punere în aplicare a Decretului de instituire a stării de urgenţă pe teritoriul României, mai multe persoane au aruncat cu diverse corpuri contondente (pietre, bolovani, lopată, etc.) înspre organele de ordine publică şi autovehiculele aflate în dotarea acestora. Totodată s-a mai constatat faptul că un inculpat a exercitat violenţe, prin îmbrâncire şi prindere de gât, asupra unuia dintre lucrătorii de poliţie, adresându-i totodată injurii”, au transmis procurorii.

Potrivit acestora, când primul agresor a fost imobilizat, al doilea a ameninţat cu violenţe şi cu moartea lucrătorii de poliţie şi a continuat să-i atace cu pietre, cu lopata şi cu o furcă.

”Urmare acestui fapt, a rezultat avarierea a trei autospeciale şi a două scuturi de protecţie folosite de lucrătorii de poliţie pentru a se apăra, valoarea totală a pagubei suferite fiind apreciată la suma de 26.410,1 lei”, au mai transmis procurorii.

Inculpaţii au vârsta de 30 ani, respectiv 34 ani, locuiesc pe raza com. Laslea şi Brădeni, jud. Sibiu şi nu posedă antecedente penale.

Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar joi vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: