VIDEO UPDATE Acţiune de salvare în munţii Făgăraş. Salvamontiştii sibieni au venit în ajutorul unui turist aflat în stare de inconştienţă

VIDEO UPDATE Acţiune de salvare în munţii Făgăraş. Salvamontiştii sibieni au venit în ajutorul unui turist aflat în stare de inconştienţă

Turistul a fost salvat de salvamontisti - Foto Salvamont Sibiu

O echipă a Salvamont Sibiu a intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă în Munţii Făgăraş, în zona vârfului Moaşei, pentru a salva un turist aflat în stare de inconştienţă.

UPDATE: După o noapte petrecută pe munte, turistul în vârstă de 47 de ani, din Bucureşti, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat apoi la spitalul din Sibiu. 

”Pacientul a fost preluat de elicopter direct din zona de creastă. Salvamontiştii au coborât o porţiune cu el dar, deoarece traseul era foarte periculos, au rămas în zonă", explică Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu. 

Potrivit sursei citate, elicopterul SMURD a decolat de al Târgu Mureş în cursul acestei dimineţi, iar bărbatul a fost transportat la spitalul din Sibiu, unde a rămas pentru îngrijiri şi investigaţii.

 


Bărbatul a fost găsit întâmplător de un grup de voluntari care se întorceau la cabana Suru de la o acţiune de refacere a marcajelor. Când a fost găsit bărbatul era conştient, îmbrăcat doar într-o pereche de pantaloni scurţi. 

A mers cu cei care l-au salvat aproximativ 45 de minute, după care i s-a făcut rău şi a căzut pur şi simplu din picioare. "Se pare că turistul este hipotermic şi a suferit un episod de criză epileptică. Din echipa de salvare face parte şi un medic", spune Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu. 

Potrivit sursei citate, bărbatul va fi dus în această noapte la cabană iar în cursul dimineţii, dacă va fi nevoie, se va solicita la Târgu Mureş intervenţia unui elicopter SMURD. 

FOTO&VIDEO:  SALVAMONT SIBIU

 

Vă mai recoamandăm: 

Turist israelian accidentat în Munţii Cindrel

Un turist a căzut de la 2 metri înălţime în drum spre Bâlea Lac

UPDATE Un turist german a murit după ce a căzut de la înălţime, în munţii Făgăraşului


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: