Romeo şi Julieta la Filarmonica de Stat din Sibiu

Romeo şi Julieta la Filarmonica de Stat din Sibiu

Foto arhivă

Filarmonica de Stat Sibiu a pregătit un program deosebit pentru concertul de joi 3 februarie. Dirijorul austriac Gottfried Rabl şi pianista Ioana Maria Lupaşcu alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu vor prezenta în programul serii Concertul nr.5 pentru pian şi orchestră în Mi b major op.73 „Imperialul” de L. van Beethoven şi piesa pentru orchestră „Din Apocalipsă” op.66 de A.Liadov. Seara se va încheia î

Ştiri pe aceeaşi temă

CITEŞTE ŞI:

În această seară, la Sibiu se ascultă Mozart, Prokofiev şi Saint-Saëns

Concert extraordinar cu valsuri şi uverturi la Sala Thalia

„Gottfried Rabl este o personalitate a artei dirijorale contemporane, preocupat de punerea în circulaţie a unor lucrări foarte rar prezentate. Exigenţa sa în relaţia cu interpreţii ansamblului orchestral derivă dintr-o cunoaştere chiar din interior a artei muzicale (ca pianist, compozitor, estetician, dirijor de cor şi orchestră). Contactele sale cu muzicienii de notorietate, în special cu Leonard Bernstein, dar şi cu formaţiile muzicale importante ale lumii şi-au pus amprenta asupra concepţiei sale artistice. Clar, plastic şi sobru el urmăreşte cu cerbicie detaliile fluxului sonor, semnificaţia mesajului artistic, utilizând o rafinată dozare dinamică între diferitele compartimente. Face apel la gesturi dirijorale persuasive şi la o privire electrizantă” (Marcel Frandeş, Agenda Liter.Net). Dirijorul Gottfried Rabl a studiat în SUA, unde a colaborat cu Leonard Bernstein, perioadă în care a dirijat orchestra de la Indiana University. Ca dirijor a mai creat o trupă specializată în interpretarea muzicii de teatru contemporan iar înregistrările sale pe CD i-au adus o binemeritată notorietate.

Solistă a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, Ioana Maria Lupaşcu absolvă Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Ioana Maria Lupaşcu este laureată a numeroase concursuri naţionale şi internaţionale (printre care Konzerteum, Grecia, Ferdi&Lili Statzer, Istanbul). Ca solistă, a susţinut concerte în Italia, Elveţia, Croaţia, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania. A realizat înregistrări pe CD şi a făcut parte din jurii internaţionale.

Biletele pentru acest concert se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia), în fiecare zi între orele 12-16. Preţul unui bilet este de 12 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările