Reţete ideale pentru mâini frumoase, îngrijite cu tratamente preparate acasă. Cum îndepărtăm petele de pe piele şi ne menţinem unghiile tari şi albe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mainile pot fi ingrijite cu tratamente simple, facute acasa
Mainile pot fi ingrijite cu tratamente simple, facute acasa

Pielea mâinilor se poate menţine catifelată folosind câteva trucuri extrem de simple, pe care oricare dintre noi le poate aplica acasă.

Sfaturi despre cum să aveţi mâini frumoase cu tratamente făcute acasă se găsesc în volumul „ABC-ul gospodinei” scrisă de Natalia Tăutu Stănescu şi Georgeta Stoian şi publicată al Editura Tehnică din Bucureşti. 

Zeamă de lămâie pentru curăţarea unghiilor 

Săpunul şi apa folosite la spălatul mâinilor se pot înlocui, din când în când, cu zeamă de lămâie amestecată cu sare. Zeama de lămâie curăţă de asemenea unghiile şi împiedică creşterea pielitei din jurul lor. 

Săptămânal, o baie călduţă din fiertură de grâu curăţă şi înmoaie pielea mâinilor. La fel, baia de ulei cald, timp de 20 de minute, făcută săptămânal, păstrează suplă pielea mâinilor. 

Măşti naturale pentru mâini catifelate 

Pentru a menţine pielea mâinilor catifelată, se prepară o pastă din tărâţe de grâu cernute, amestecate cu o linguriţă de ulei, una de miere şi un gălbenuş de ou. Cu această pastă se ung mâinile zilnic, după ce au fost curăţate. 

Pentru albirea şi catifelarea pielii mâinilor se prepară o pastă dintr-un cartof fiert amestecat cu zeama de la o jumătate de lămâie şi o linguriţă de glicerină. Pasta se poate păstra câteva zile. Se masează mâinile zilnic. 

Cum îndepărtăm petele şi mirosul neplăcut de pe mâini 

Petele de fructe de pe degete se curăţă cu oţet, iar cele de zarzavat de pe degete se îndepărtează folosind un amestec de pudră de amidon cu glicerină. Mirosul neplăcut de peşte şi alte alimente de pe mâini dispare dacă se masează cu un cartof crud, tăiat proaspăt. Pentru înlăturarea mirosului de ceapă sau usturoi se fricţionează cu zaţ de cafea. Frecţiile zilnice cu infuzie de cimbru sunt eficace împotriva transpiraţiei mâinilor. 

Exerciţii pentru supleţea încheieturilor   

Se strânge bine pumnul, se desface repede şi se întind degetele răsfirate cât mai mult şi mai repede. Se scutură mâinile în toate direcţiile. Deasupra unei mese se fac exerciţii cu degetele ca atunci când se cânt la pian sau se strânge puternic marginea mesei. 

Automasajul mâinilor 

Se aplică pe mâini o cremă hrănitoare şi se masează fiecare deget începând din vârf spre încheietura mâinii. Se strânge pumnul drept, se introduc pe rând degetele mâinii stângi şi la fiecare deget se face o mişcare circulară. 

Vă mai recomandăm: 

Pericolele din brânza vândută pe marginea drumului, în plină caniculă. Ce riscăm dacă mâncăm produsele ţinute în soarele fierbinte - explicaţia medicilor

Chiar dacă mercurul din termometre ajunge şi la 40 de grade, comercianţii de brânzeturi sunt nelipsiţi de pe marginea şoselelor. Consumarea produselor lactate ţinute în astfel de condiţii poate avea efecte din cele mai neplăcute, după cum avertizează specialiştii.

Leacurile tradiţionale ale saşilor. Ce foloseau pentru tratarea depresiei sau mahmurelii şi cum se făceau femeile frumoase cu tratamente naturale

O cercetătoare extrem de pasionată a tradiţiilor săseşti şi posesoarea unei case-muzeu dedicată istoriei saşilor, profesoara Aurelia Rusu a reuşit să strângă şi câteva din reţetele cu leacuri naturale folosite de saşi pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Miturile despre slăbit, explicate de specialişti. Cât de bune sunt pastilele de slăbit, ceaiurile sau dietele disociate şi de ce îngraşă renunţarea la fumat

Specialiştii spun că slăbirea sănătoasă este una de durată şi necesită răbdare şi perseverenţă. De asemenea aceştia susţin că scăderea în greutate se poate face respectând câteva reguli de bază.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite