Regele romilor, Daniel Cioabă, vrea să-l dea în judecată pe Patriarhul Daniel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Cioaba
Daniel Cioaba

Daniel Cioabă, regele romilor din România, spune că este deranjat de o serie de presupuse afirmaţii ale patriarhului Daniel şi spune că, dacă acestea sunt reale, este decis să îl acţioneze în instanţă pentru calomnie.

Afirmaţiile ar fi fost făcute în cadrul unui reportaj CNN, care l-ar fi prezentat pe patriarh drept rege al romilor. 

”Avem pe mai multe site-uri o ştire care face o afirmaţie că cei de la CNN au făcut o greşeală şi l-au prezentat drept rege al romilor pe patriarhul Daniel. Mai departe avem un răspuns al domnului patriarh care afirmă că cei de la CNN nu ştiu să facă deosebirea între aurul curat care îl poartă dânsul şi tinicheaua aurită pe care o port eu. 

Credem că această afirmaţie făcută de domnul patriarh Daniel defăimează coroana care pentru comunitatea romă într-adevăr înseamnă ceva, implicit ar jigni întreaga comunitate de romi, şi dorim să-l dăm în judecată pentru calomnie, eu în numele etniei rome pe patriarhul Daniel sau, dacă este vorba de un pamflet, pe acei care au făcut această ştire. 

M-a deranjat cel mai tare că aduce afirmaţii la coroana care poate pentru dânsul nu înseamnă nimic dar pentru etnia romă înseamnă foarte mult, sunt 21 de ani de tradiţie, e simbolul puterii, asta m-a deranjat foarte mult nu numai pe mine ci pe întreaga comunitate. Dacă se dovedeşte că afirmaţia nu-i aparţine patriarhului Daniel atunci o să ne îndreptăm împotriva celor care au făcut acest lucru”, a declarat joi la Sibiu Daniel Cioabă. 

Potrivit acestuia, nu este încă făcută acţiunea în instanţă, fiind aşteptate reacţiile patriarhului, dar dacă se va ajunge în instanţă va cere daune morale de 1 leu şi scuze publice sau retragerea cuvintelor.  

Coroana moştenită de Daniel Cioabă de la tatăl său, Florin Cioabă, mort în luna august a acestui an, are 1,8 kilograme şi este 99,99 la sută din aur de 24 de karate, fiind evaluată, potrivit lui Daniel Cioabă, undeva la câteva sute de mii de euro. Potrivit sursei citate, aceasta este păstrată în tezaurul unei bănci din Sibiu. 

Vă mai recomadăm:

Fraţii Cioabă cer expertiză psihiatrică pentru împăratul romilor, Iulian Rădulescu. 40 de persoane ce ar fi denigrat casa regală, date în judecată

Kallai Csaba, voievodul romilor din Ungaria, spune că îl recunoaşte pe Dorin Cioabă ca rege internaţional al romilor

Fraţii Cioabă s-au împăcat. “Va fi o singură casă regală, pe care o reprezentăm amândoi”. Averea se împarte după moartea mamei lor

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite