UPDATE Prima suspiciune de boală Lyme din acest an, la Sibiu

UPDATE Prima suspiciune de boală Lyme din acest an, la Sibiu

Persoanele intepate au primit asistenta medicala in cadrul Unitatii Primiri Urgente - Foto Arhiva Adevărul

Nu mai puţin de 10 persoane au ajuns în week-end-ul care a trecut la Unitatea Primiri Urgenţe după ce au fost înţepate de căpuşe. Un bărbat de 61 de ani a rămas internat în secţia de Boli Infecţioase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii din cadrul Unităţii Primiri Urgenţe au consultat în week-end-ul care a trecut un număr record de persoane înţepate de căpuşe, în acest an. 10 sibieni, 7 bărbaţi şi 3 femei, au avut nevoie de asistenţă medicală, iar unul dintre pacienţi a rămas internat la Boli Infecţioase. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii sanitare, Decebal Todăriţă, cele 10 persoane au vârste cuprinse între 25 şi 76 de ani şi sunt din Sibiu şi din localităţile Mohu, Cisnădie, Soroştin, Apoldu de Jos şi Şura Mică. 
 
9 persoane au primit asistenţă medicală şi au plecat acasă cu recomandări iar cea de-a zecea, un bărbat de 61 de ani din Soroştin, a rămas internată după ce i s-a inflamat gamba dreaptă. Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii sanitare, bărbatul este suspect de boală Lyme, care apare în urma muşcăturii de căpuşă, însă confirmarea va veni abia după trei săptămâni, odată cu rezultatele testelor serologice. 
 
Aveţi grijă cum vă îmbrăcaţi la iarbă verde!
 
Pentru evitarea acestor situaţii neplăcute, medicii le recomandă sibienilor, la ieşirile în aer liber să evite zonele împădurite şi de păşunat. În cazul în care ajung totuşi în astfel de locuri, trebuie să  poarte îmbrăcăminte adecvată, care să acopere în întregime corpul, de preferat de culoare deschisă.
 
Dacă aţi constatat că aţi fost muşcaţi de căpuşe, trebuie să vă prezentaţi în cel mai scurt timp la o unitate medicală pentru tratament de specialitate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările