Reacţia dură a unor poliţişti, după votul din Parlament în cazul Oprea: „Este un afront adus fiecărui poliţist activ şi societăţii în ansamblul ei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Pascut, liderul Sindicatului POliţiştilor din România ”Diamantul” FOTO Eduard Enea
Emil Pascut, liderul Sindicatului POliţiştilor din România ”Diamantul” FOTO Eduard Enea

Într-o petiţie adresată Preşedintelui României şi Guvernului României, reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor ”Diamantul” cer revizuirea COnstituţiei, astfel încât să nu mai fie nevoie de încuviinţarea Parlamentului sau a Preşedinţiei pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorilor, deputaţilor şi miniştrilor.

Textul integral al petiţiei trimisă astăzi de reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor din România ”Diamantul” Preşedintelui şi Guvernului României:   

”Am asistat cu îngrijorare şi cu dezamăgire profundă, la conduita  Senatului României de a-şi utiliza prerogativele constituţionale pentru a respinge solicitarea DNA de  începere a  urmăririi penale faţă de domnul Gabriel Oprea, senator  în Parlamentul României şi fost ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu posibila  săvarşire a infracţiunii de ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. 

   

Pornind de la observaţia că avizul de începere a urmăririi penale nu ar fi afectat sub nici o formă, prezumţia de nevinovăţie a persoanei în cauză şi nici nu ar fi afectat drepturile şi libertăţile acestuia, ne simţim îndreptăţiţi să apreciem că această manieră de exercitare a prerogativelor parlamentare în scopul obstructionarii  justiţiei şi  în scopul împiedicării aflării circumstanţelor în care a decedat un tânăr poliţist aflat în misiune este un afront adus fiecărui poliţist activ şi societăţii, în ansamblul ei. 

   

Poliţiştii sunt pregătiţi în şcolile de poliţie să stea cu faţa la infractori şi să aibă încredere în conducătorii lor. Imaginea pe care ne-o creează un senator, fost ministru, care, ajutat de o prevedere constituţională şi de colegii săi parlamentari, nu vrea să se supună unui control de legalitate al acţiunilor sale circumscrise evenimentului morţii unui poliţist în misiune, nu se potriveşte cu imaginea valorilor statului de drept  pe care poliţiştii au jurat să le apere, chiar cu preţul vieţii. 

   

Având în vedere şi că, de prea multe ori, în percepţia opiniei publice, prevederile art. 109 alin 2 din Constituţie potrivit căruia (“Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvarsite în exerciţiul funcţiei lor”) au folosit în scopul obstructionarii justiţiei, 

   

Şi în memoria agentului de poliţie Bogdan Gigină, decedat în misiune în timp ce asigura protecţia ex-ministrului Gabriel Oprea, 

   

Vă rugăm respectuos să iniţiaţi procedura de revizuire a Constituţiei în baza art.150 din Constituţie (“Revizuirea Constituţiei poate fi initiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului” )  în scopul modificării art. 109 şi eliminării privilegiului acordat miniştrilor de a nu fi urmăriţi penal pentru fapte săvârşite în exerciţiul funcţiilor încredinţate, fără încuviinţarea Camerelor Parlamentului sau a Preşedintelui României”. 

Vă mai recomandăm: 

Şefii care au necinstit Poliţia Română. Lista interminabilă a ofiţerilor cu grad înalt prinşi cu legături păcătoase

VIDEO „Asistăm la o acaparare a conducerii Poliţiei de către corupţi şi incompetenţi“. Mărturii exclusive din sistemul MAI

CAMPANIE „Adevărul” - România infractorilor necunoscuţi: 600.000 de dosare de crime, violuri şi furturi, ascunse în sertarele Sistemului

Poliţia Iaşi, ruşinea României la dosare cu autor necunoscut: locul I la violuri, furturi, tâlhării şi înşelăciuni. Cazuri terifiante: „Mi-au rupt mandibula în două locuri”

Ce spun cititorii „Adevărul“ despre ţara infractorilor invizibili. „Nepăsarea, complicitatea, lipsa de profesionalism fac din România un rai al infractorilor“

Cum a ajuns Ardealul „să bată“ Moldova la crime nesoluţionate. CAMPANIE „Adevărul“ - România infractorilor necunoscuţi

Paradoxul de pe harta infracţionalităţii româneşti. Vrancea este judeţul în care nicio crimă nu rămâne nepedepsită

Inconştienţii din Poliţie care nu ţin nici măcar evidenţa dosarelor cu autori necunoscuţi. Cazul Vâlcea: nimeni nu mai notează nimic informatizat din 2009

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite