Rata de infectare în Sibiu scade uşor, după o lungă perioadă de creştere continuă/ 8,9 la mie este rata raportată pentru judeţ şi 13,43 în municipiu

Rata de infectare în Sibiu scade uşor, după o lungă perioadă de creştere continuă/ 8,9 la mie este rata raportată pentru judeţ şi 13,43 în municipiu

Foto Shutterstock

Rata de infectare cu noul coronavirus în judeţul Sibiu a scăzut uşor, vineri, după o lungă perioadă de creştere constantă. Rata anunţată pentru judeţ este 8,9 la mie, faţă de 9,6 cu o zi înainte, iar pentru municipiu este de 13,43.

Potrivit datelor transmise, vineri, de către Prefectura Sibiu, rata de infectare cu noul coronavirus, calculată pentru ultimele două săptămâni, este de 8,9 la mie. 
 
Cu o zi în urmă, judeţul Sibiu se afla la 9,6 cazuri de infectare la mia de locuitori. 
Chiar şi aşa, judeţul se menţine pe primul loc în ţară, având cel mai mare procent de îmbolnăviri în ultimele 14 zile, raportat la populaţie. 
 
În municipiul Sibiu, oraş aflat în carantină încă de luni, rata de infectare este de 13,43 cazuri la mia de locuitori. 
 
Potrivit datelor transmise de Prefectura Sibiu, la o populaţie de 171.229 de persoane, în ultimele 14 zile s-au înregistrat 2303 cazuri de infectare. 
 
În urmă cu două zile, rata de infectare în municipiu era de 13,65 la mie. 
 
Autorităţile din Sibiu au fost intens criticate pentru că au luat târziu măsuri prea puţine pentru a limita răspândirea pandemiei. Subprefectul judeţului a fost schimbat din funcţie, la fel şi managerul DSP şi cel al Spitalului Judeţean Sibiu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările