Protest anunţat de comunitatea „Vă vedem din Sibiu“ faţă de modul în care a fost organizat votul în străinătate

Protest anunţat de comunitatea „Vă vedem din Sibiu“ faţă de modul în care a fost organizat votul în străinătate

Comunitatea „Vă vedem din Sibiu“ anunţă că va protesta, duminică seară, peste drum de sediul PSD Sibiu, în zona denumită de ei „Zona liberă de corupţie“, faţă de modul în care au fost organizate alegerile în străinătate şi în semn de susţinere faţă de ce care au stat ore în şir la cozi.

”Diaspora demonstrează încă o dată că este alaturi de ţară prin prezenţa masivă la vot din toate marile oraşe ale Europei. Această mobilizare se loveşte însă de incalificabila incompetenţa şi reaua-voinţă a guvernanţilor responsabili de organizarea alegerilor. Vom ieşi în această seară în Zona liberă de corupţie Sibiu în semn de solidaritate cu cei ce îndură oboseală şi căldură de multe ore la cozi interminabile, pentru exercitarea dreptului la vot esenţial în orice democraţie”, au transmis reprezentanţii comunităţii.

Aceştia au transmis mulţumiri tuturor celor din străinătate care au votat.

”Români din diasporă, vă vedem (şi) din Sibiu şi vă mulţumim pentru efortul vostru!”, au mai transmis reprezentanţii comunităţii.

Mii de români stau la cozi în străinătate pentru a vota, duminică, unii dintre ei temându-se că nu vor reuşi să facă acest lucru, astfel că le cer rudelor din România să voteze.

La secţiile de vot din străinătate au votat peste trei sute de mii de români. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: