Propuneri pentru două noi sensuri unice în Sibiu: străzile Moara de Scoarţă şi Spartacus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea sibiană a lansat în dezbatere publică propunerile pentru două noi sensuri unice în municipiul Sibiu.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii sibiene, ”pentru a fluidiza traficul şi pentru a crea locuri de parcare pe această stradă (Moara de Scoarţă, n.r.), Direcţia Tehnică propune instituirea sensului unic dinspre strada Lupeni înspre strada Viitorului. În acelaşi timp se propune instituirea sensului unic pe strada Teilor, dinspre cartierul Reşiţa spre strada Moara de Scoarţă şi pe strada Reşiţa, cu circulaţie spre strada Moara de Scoarţă. Pentru a ajunge în cartierele Lupeni, Lazaret sau Guşteriţa şoferii vor putea utiliza strada Viitorului precum şi cele adiacente străzii Moara de Scoarţă”. 

Propunerea se află în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii, la fel ca şi cea a instituirii de sens unic şi pe strada Spartacus. ”Pe această stradă sunt situate şcoala generală nr. 4, o biserică, o benzinărie şi o unitate de alimentaţie publică şi din acest motiv traficul este destul de intens, iar nevoia de locuri de parcare este mare. Primăria Sibiu propune instituirea sensului unic pe o porţiune a acestei străzi cea dintre strada Fraţii Grachi şi intersecţia cu strada Bâlea, pe acest tronson urmând să se circule dinspre strada Fraţii Grachi spre intersecţia cu strada Bâlea. Propunerea se va afla în dezbatere publică timp de 30 de zile pe site-ul instituţiei”, mai arată documentul citat. 

Vă mai recomandăm: 

Casele de lemn, afacerea din Secuime care a cucerit toată Europa. Cât costă o casă de lemn „la cheie“ - avantaje şi dezavantaje

Construite „pe bucăţi” în satele din jurul Gheorgheniului, mii de case de lemn au ajuns în ţări din toată Europa, la clienţi dintre cei mai pretenţioşi.

Satul unde nu s-a mai născut nimeni de 27 de ani. Povestea celor 12 oameni care mai trăiesc în Gherdeal: „Saşii au plecat în Germania, românii – sub brazi“

Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru.

Doi soţi din Harghita şi prima fabrică de sarmale din România, care a cucerit Suedia şi Ungaria - reţeta simplă a unei afaceri de succes

Doi soţi din Gheorgheni (Harghita) au deschis în urmă cu cinci ani o mică fabrică de sarmale. Ideea de afaceri s-a transformat într-un adevărat succes, iar „Adevărul“ vă spune povestea ei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite