Sibiul, conform unei analize a pieţei imobiliare a fost, în anul 2015, singurul oraş din această zonă a ţării unde preţurile au scăzut, iar în 2016 au fost demarate o serie întreagă de proiecte imobiliare, astfel că preţurile au continuat să aibă o scădere uşoară.

Românii au în sânge dorinţa de posesie, de a avea ceva doar ar lor. Însă nu mulţi oameni îşi permit o casă chiar dacă îşi doresc lucrul acesta foarte mult. Şi ce aleg să facă, rămân în chirie sau îşi îndeplinesc visul? Iată care sunt avantajele şi dezavantajele pentru fiecare opţiune.

Chiria poate să fie o alternativă bună, în realitate, doar pentru o perioadă determinată şi pentru un anumit segment de client, clientul tânăr, aflat, de cele mai multe ori, la o primă locuinţă în care se mută, şi pentru un client care nu doreşte să îşi stabilească domiciliul într-un anumit loc pentru un timp îndelungat. Însă, după ce a parcurs această etapă, şi acest tip de client se va orienta, cel mai probabil spre achiziţionarea unei locuinţe.

În plus, în România, raportul chirie-rată lunară nu este  unul care să fie în avantajul chiriei, din contră, conform unor calcule destul de recente, rata se dovedeşte a fi mai avantajoasă. Şi prin prisma acestui lucru se dovedeşte că o chirie reprezintă o soluţie temporară până la obţinerea unui avans necesar accesării unui credit imobiliar. Conform statisticilor, peste 90% dintre români deţin o proprietate şi trendul se va menţine probabil şi în viitor.

Dacă singurul avantaj pentru chirie este acela că te poţi muta rapid dintr-un loc în altul, avantajele sunt mult mai multe: de la o relaţie nu tocmai bună cu proprietarul, la faptul că sistemul de închiriere în  România nu este unul reglementat, dar şi că ajungi să plăteşti o chirie apropiată sau chiar mai mare decât rata lunară, iar la final, nu ai nici un apartament, casă, imobil care să îţi aparţină.

În ceea ce priveşte rata bancară avantajul este acela că efortul financiar nu este unul semnificativ, iar plata pentru locuinţă se face progresiv. Nici plata avansului nu mai constituie  un obstacol  atât de mare acum acum întrucât programul Prima Casă permite un avans minim de 5%. Dezavantajul este, în acest faptul că accesarea unui credit este sinonimă cu asumarea unei responsabilităţi pe o perioadă îndelungată, de 30 de ani, în cele mai multe dintre cazuri.

În anul 2015, un metru pătrat util într-un apartament de vânzare în Sibiu a ajuns să coste 663 de euro. Valoarea a fost dată publicităţii, în primele zile ale anului 2016, de o platformă specializată, care a realizat şi o comparaţie la nivelul celor şapte mari regiuni de dezvoltare ale ţării. Conform acestei analize, Sibiul se numără printre puţinele oraşe din România unde preţurile au scăzut pe parcursul anului trecut, Agenţii imobiliari din Sibiu confirmă cifrele indicate mai sus şi spun că în prezent, în Sibiu chiriile au ajuns comparabile cu nivelul ratelor bancare pentru un credit

În 2016 au fost demarate construcţiile pentru mai multe ansambluri rezidenţiale în Sibiu, fapt ce a determinat ca preţurile de pe piaţa imobiliară sibiană să nu crească în acest an, sau chiar să scadă puţin. În plus, trebuie luate în calcul apartamentele şi casele de vânzare aflate la marginea Sibiului, pe raza comunei Şelimbăr. Un studiu realizat publicat în noiembrie anul trecut arăta că Şelimbărul se află pe locul 6 într-un top 15 al localităţilor din România cu cele mai multe locuinţe noi finalizate în 2014, depăşind oraşe ca Timişoara, Craiova, Arad şi Oradea.

Te-ai hotărât că vrei o casă doar a ta? Te-ai săturat să te tot muţi dintr-o chirie în alta? New Concept Living, liderul pieţei imobiliare Sibiu, cu cea mai diversificată ofertă de imobiliare noi, te poate ajuta să faci cea mai bună alegere. Cu o vechime de 7 ani în domeniu, reuşesc să ofere cele mai calitative servicii imobiliare din Sibiu. Experienţa este cea care te învaţă să nu mai greṣeṣti ṣi să îmbunătăţeṣti zonele vulnerabile ale serviciilor tale. Din ce în ce mai multe persoane caută apartamente noi de vanzare Sibiu sau chiar case noi Sibiu. Cu New Concept Living căutarea poate lua sfârşit.