Mitropolitul Ardealului, atac vehement în ziua votului. Ce spune despre restricţii, atacurile împotriva BOR şi COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza. FOTO: Mitropolia Ardealului
Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza. FOTO: Mitropolia Ardealului

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, s-a arătat nemulţumit, duminică, la slujba de Sfântul Nicolae, că oamenii au fost nevoiţi să aştepte afară, în frig, deşi „catedrala poate cuprinde o mare mulţime de credincioşi, respectând întru totul distanţa”. El a vorbit şi despre „atacurile” împotriva Bisericii.

Mitropolitul Streza a izbucnit în Slujba de Sfântul Nicolae: „biserica este astăzi marginalizată, este hulită”. ÎPS Laurenţiu Streza a vorbit, la slujba de duminică, din Catedrala Mitropololitană din Sibiu, despre modul în care „Sfântul ierarh Nicolae ne arată cum trebuie să ne apărăm dreapta credinţă. Biserica este astăzi marginalizată, este hulită, se porneşte o acţiune împotriva ei pe faţă. Nu mai recunoaşte nimeni nici Biblia, nici pe Hristos. Vom auzi tot mai multe atacuri de acestea, dar avem însă certitudinea că aşa cum Dumnezeu l-a apărat pe Sfântul Ierarh Nicolae, ne va apăra şi pe noi”.

ÎPS Streza şi-a arătat nemulţimirea faţă de interzicerea accesului credincioşilor în biserică: „Iubiţi credincioşi, vă rugăm să intraţi în biserica, respectând acele reguli care sunt impuse, mai ales astăzi, în ziua de votare. Mergeţi pe rând, cu toţii, veniţi să primiţi sfintele taine. V-am aşteptat aici, pentru ca să vă cerem iertare, pentru că a trebuit să staţi în frig, afară, desi catedrala noastră poate să cuprindă o mare mulţime de credincioşi, respectând întru totul distanţa. Avem însă bucuria cea mare acestui îndoit praznic".

„Dacă biruim frica vom birui şi boala”

Mitropolitul Ardealului a vorbit şi despre pandemia de COVID-19 spunând că „Sfântul Nicolae ne va da tuturor curaj în lupta pe care o avem cu consecinţele păcatelor noastre, cu această boală atât de înspăimântătoare, dar dacă biruim frica, vom birui şi boala”. 

ÎPS Streza a vorbit, de asemenea, despre Sfântul Ierarh Nicolae: „Astăzi, Sfântul Ierarh Nicolae ne arată modul în care o mare personalitate a Bisericii, un ales al lui Dumnezeu a reuşit în viaţa sa să împlinească porunca de a ajuta pe cei sărmani. Sfântul Ierarh Nicolae are două mari virtuţi, dintre cele multe pe care le-a avut, care ne sunt nouă pildă. Întâi de  toate, dăruirea toală a lui Hristos şi prin aceasta, încercarea de a folosi bunurile pe care le-a moştenit de la părinţii săi spre folosul tuturor. A înmulţit atât de mult darurile acestea încât iată că astăzi este pomenit în toată lumea. În vremurile actuale, Sfântul Ierarh Nicolae ne arată cum să ne apărăm dreapta credinţă. A participat la primul Sinod Ecumenic din 325, unde a fost judecat Arie şi erezia lui. Sfântul Nicolae a avut curajul să-l înfrunte pe acest eretic”, a subliniat ierarhul.

Ierarhul a prezentat câteva dintre învăţăturile Evangheliei din Duminica a 4-a din Postul Naşterii Domnului, a tămăduirii femeii gârbove.

„Iată că, după ce am văzut în duminicile premergătoare ce rost au bunurile materiale, Evanghelia ne arată cum trebuie să ne debarasăm de gârbovirea sufletească. Păcatele ne apasă atât de mult încât nu mai avem stăm doxologic, în a-L preamări pe Dumnezeu, şi nu putem privi spre cer. Femeia a fost vindecată în sinagogă în zi de sâmbătă. Dumnezeu acţionează atunci când credinţa omului se îndreaptă spre El şi nimic nu-L poate opri, nici măcar restricţiile impuse la acea vreme”, a spus Mitropolitul Ardealului.

Ierarhul şi soborul slujitor au înălţat rugăciuni şi în această zi pentru încetarea molimei care a cuprins omenirea.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce s-a întâmplat la Peştera Sfântului Andrei. ÎPS Teodosie: „Cârmuitorii ne-au speriat să nu venim aici“ VIDEO

ÎPS Teodosie, rebelul din BOR. Cum a încercat să se pună în capul revoltei populare contra pandemiei

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite