Povestea Luciei, fata cu voce de înger pe care Florin Călinescu a trimis-o direct în semifinale la „Românii au talent”: „De mică, vecinii de bloc mă rugau să le cânt”

Povestea Luciei, fata cu voce de înger pe care Florin Călinescu a trimis-o direct în semifinale la „Românii au talent”: „De mică, vecinii de bloc mă rugau să le cânt”

Lucia Elena Badut a ajuns direct in semifinalele Romanii au talent - Foto romaniiautalent.protv.ro

Deficienţele de vedere nu au împiedicat-o pe Lucia Elena Băduţ, originară din Sibiu, să-şi urmeze visul, iar vineri seara, în prima editie din acest sezon a emisiunii ”Românii au talent”, milioane de oameni i-au urmărit recitalul cu lacrimi de emoţie în ochi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Tânăra în vârstă de 29 de ani a păşit pe scenă cu ajutorul lui Smiley, iar modul în care a interpretat piesa "Once Upon a December" a ridicat publicul în picioare şi le-a adus telespectatorilor lacrimi de emoţie în ochi. La final, Florin Călinescu a apăsat ”butonul de aur”, care o trimite pe sibiancă direct în semifinala show-ului, şi toţi cei patru juraţi au urcat pe scenă să o felicite. ”Nu trebuie să spun mai mult decât a văzut toată lumea. Reacţia mea ţine loc de 1000 de cuvinte. Emoţie absolută!” a spus Florin Călinescu, iar Andi Moisescu a mărturisit că, dacă nu ar fi făcut un alt jurat gestul, şi el ar fi apăsat butonul de aur şi ar fi trimis-o pe Elena Lucia Băduţ în semifinală. 
 
Tânăra care a emoţionat juriul şi o ţară întreagă este originară din Sibiu însă s-a stabilit de 17 ani la Cluj, unde a urmat şcoala generală, liceul şi facultatea Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, specializarea Psihopedagogie Specială. În prezent, urmează cursurile unui program de master în Management, consiliere şi asistenţă psihopedagogică în instituţiile incluzive.
 
”Deficienţa de vedere este din naştere, pot să văd dar nu văd detaliile mici, scrisul foarte mic, văd pe o foaie albă dacă este scris ceva dar nu pot să disting ce anume este scris. Dar vreau să le arăt oamenilor că, dincolo de deficienţa pe care o am, pot să fac lucrurile aproape ca un om normal. E drept că am muncit foarte mult să ajung aici şi întotdeauna am crezut că pot să dau mai mult şi că pot să fac mai mult”, spune Lucia Elena. 
 

Cântă de la 5 ani 

De muzică s-a îndrăgostit încă din copilărie, iar primii ei spectatori au fost rudele şi vecinii de bloc. ”Cântam în faţa blocului, toţi vecinii mă rugau să le cânt, rudele, eram foarte reticientă dacă mi s-ar fi spus că voi cânta undeva la un microfon, pe o scenă, că mă voi auzi printr-un sistem de sonorizare cu siguranţă spuneam ”Nu, nu, eu sigur nu”, povesteşte astăzi, amuzată. 
 
În 2011, la un concurs de karaoke, a fost remarcată de Radu Ghizăşan, talentat instrumentist de jazz, nevăzător, care astăzi, din păcate, nu mai este printre noi. Au urmat participări, 5 ani la rând, la un festival organizat în cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor din România, unde anul acesta a obţinut locul I. De doi ani, ia lecţii de canto. 
 
Înainte de a ajunge la ”Românii au talent”, s-a înscris la preselecţiile pentru ”Vocea României. ”Prima dată am încercat la Vocea României, ideea de a participa la Românii au talent a fost a producătorilor, m-au sunat şi m-au întrebat dacă vreau cumva să particip la Românii au talent şi bineînţeles că am spus da. Mă gândeam că nu voi lua preselecţia cu producătorii, că nu voi ajunge la preselecţia cu juriul, nici măcar nu mă gândeam că voi lua golden button, a fost un total şoc, atunci când a plouat peste mine cu petale. Apoi a venit Smiley şi mi-a spus că am luat golden button, că sunt în semifinală direct, a fost greu de stăpânit emoţia atunci, mai ales când am strâns-o în braţe pe Andra, lucru pe care am visat de mult să-l fac. Când am urcat pe scenă m-am gândit că trebuie să arăt ce pot, să mă concentrez să cânt bine, juriul e acolo cu ochii pe mine s-ar putea ca Andra să observe orice cădere, cât de mică, mă gândeam să transmit cât mai multe şi un pic m-a uimit faptul că publicul a început să aplaude şi să urle, la un moment dat mă gândeam să nu-mi pierd ritmul”, povesteşte, emoţionată. 
 

Vrea să-i ajute pe copiii cu probleme

 
Lucia Elena Băduţ e decisă să-şi urmeze visul în muzică, şi în paralel speră să poată să-şi facă şi o carieră frumoasă în domeniul în care se pregăteşte. Cel mai mult s-ar bucura să devină un sprijin pentru copiii cu deficienţe, să-i înveţe, la fel cum a învăţat şi ea, că nimic nu este imposibil atâta timp cât îţi doreşti foarte tare asta. 
 
”Şi pe parte de consiliere mi-aş dori să lucrez, să consiliez părinţi care au copii cu deficienţe, să lucrez cu copiii care au deficienţe, să ajut cât mai mult, să le arăt că se poate pentru că mulţi părinţi nu conştientizează că ţinând copilul acasă de fapt cresc o plantă, nu un copil, am văzut câteva cazuri când am fost în practică de copii ţinuţi cumva acasă de către părinţi timp de 13 ani şi numai atunci aduşi la şcoală şi nu aveau nici măcar autonomia personală, să mă duc singur să-mi iau caietul, nu puteau face nimic singuri, nici măcar lucrurile de bază, nici comunicarea nu era ok, mulţi dintre ei aveau tulburări de limbaj. Şi bineînţeles că îmi doresc să cânt mai mult, să-mi urmăresc visul, să transmit şi altor persoane ceea ce simt eu în momentul în care cânt”, adaugă tânăra. 
 
Iar pentru persoanele cu deficienţe are un mesaj simplu şi tranşant, ea fiind cea mai bună dovadă că, dacă îşi doreşti ceva cu adevărat, chiar se poate: ”Treziţi-vă şi urmăriţi-vă visul, pentru că altcineva în locul vostru nu o va face niciodată”. 
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Noul sezon Românii au talent a debutat pe primul loc în clasamentul audienţelor, ţinând în faţa micilor ecrane peste 3,6 milioane de telespectatori din întreaga ţară.
 
 
Sezonul şase al show-ului Românii au talent a debutat, Florin Călinescu făcându-şi simţită prezenţa prin afirmaţii tăioase, aluzii „deocheate“, dar şi printr-un moment emoţionant în care a ales să trimită o concurentă direct în semifinale. Mai jos vă prezentăm cele mai importante momente ale primului episod.
 
 
Andra şi Mihaela Rădulescu au parte de ţinute cu totul speciale pentru noul sezon al show-ului „Românii au talent“, care debutează pe 19 februarie, de la ora 20:30. Dana Budeanu le-a creat celor două vedete ţinute vestimentare care reflectă o altă imagine a acestora.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările