Poştaşii sibieni au ieşit în stradă

Poştaşii sibieni au ieşit în stradă

Aproximativ 30 de poştaşi au ieşit în stradă joi, la Sibiu, pentru a protesta vizavi de posibilele închideri de oficii poştale şi restructurări de personal din cadrul Poştei Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii spun că sunt nemulţumiţi de faptul că s-ar putea trezi pe drumuri din cauza „politicii păguboase” a companiei care a dus la pierderi uriaşe în ultimii ani.

„Protestăm faţă de intenţia actualei conduceri a companiei Poşta Română de a redresa situaţia financiară prin reduceri de personal, închideri de unităţi poştale. Faptul că am ajuns unde am ajuns din punct de vedere financiar, compania, se datorează faptului că ciclul politic a schimbat, tot la 4 ani, conducerea companiei, care cum venea mai făcea câte o afacere păguboasă pentru Poştă, iar acum actuala conducere nu găseşte altă soluţie de redresare decât închizând oficii şi subunităţi poştale. Refuză să mai negocieze cu sindicatele, nu vin cu soluţii, nu vin cu contracte rentabile pentru Poşta Română”, a spus Remus Helju, liderul sindicatului poştaşilor de la Sibiu.

Protestul poştaşilor a avut loc în faţa Prefecturii Sibiu, şi a durat aproximativ o oră.

„Am ieşit în stradă pentru nesiguranţa locului de muncă, pentru respectarea contractului colectiv de muncă, pentru blocarea posturilor, pentru că noi lucrăm unul pentru altul. Lucrez de 23 de ani în domeniul ăsta şi acum simt că nu mai suntem respectaţi de cei din conducere. Ne spun nouă de contracetele păguboase care s-au făcut ani de zile, parcă noi suntem de vină de pierderi. Noi lucrăm şi acum noi suntem de vină, cam aşa se întâmplă, aşa e la noi”, a spus Vasile Herciu, unul din poştaşii participanţi la protest.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările