Poliţiştii de la Ordine Publică acuzaţi de luare de mită au cerut arest la domiciliu

Poliţiştii de la Ordine Publică acuzaţi de luare de mită au cerut arest la domiciliu

Cei doi politisti au ajuns dupa gratii in decembrie anul trecut - Foto Adevărul

Radu Gheorghe Ban şi Ioan Marius Datcu, cei doi poliţişti de la Ordine Publică acuzaţi de luare de mită, au cerut instanţei să le înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

Ioan Marius Datcu şi Radu Gheorghe Ban, cei doi poliţişti de la Ordine Publică acuzaţi de luare de mită, rămân în continuare în arest preventiv. Instanţa le-a prelungit miercuri mandatele cu încă 30 de zile, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Cei doi poliţişti au sperat că pot beneficia de prevedrile noului cod de procedură penală şi au solicitat înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu, însă măsura a fost respinsă de instanţă. Decizia nu este definitivă.

Cei doi poliţişti sunt agenţi în cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu, la Biroul de Ordine Publică. Potrivit procurorilor, poliţiştii ar fi cerut de la şoferi, sub pretextul încălcării normelor de circulaţie, sume de la 200 de lei la 300 de euro.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, „s-a reţinut că în perioada 25.10.2013 - 19.11.2013, în timp ce efectuau serviciul pe timp de noapte, opreau în trafic pe raza municipiului Sibiu, diverşi conducători auto aflaţi la volanul unor autoturisme cu numere străine sau din alte judeţe, şi sub pretextul că au încălcat normele de circulaţie şi sub ameninţarea sancţionării contravenţionale, primeau de la aceştia diverse sume de la 200 lei la 300 euro, după caz. Până la acest moment există indicii că au comis un număr de 21 de fapte de luare de mită”.

Ambii agenţi au fost angajaţi în Poliţie din sursă externă, unul în 2005 iar celălalt în 2007, şi ambii au la activ mai multe sancţiuni disciplinare, unul dintre ei 4 la număr, toate pentru neglijenţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu, iar cel de-al doilea 3 sancţiunipentru neglijenţă în serviciu şi comportament necorespunzător. 

Gheorghe Radu Ban, unul dintre cei doi poliţişti, nu este la prima întâlnire cu procurorii. El a mai fost cercetat şi în 2010, pe când era agent la Serviciul Rutier, sesizarea fiind şi la momentul respectiv tot de luare de mită. Dosarul s-a finalizat cu o soluţie de neîncepere a urmăririi penale. 
 
Cei doi poliţişti sunt arestaţi preventiv din decembrie anul trecut.
 
Mai puteţi citi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările