Patriarhul BOR vine la Sibiu pentru întâlnirea a 3.000 de tineri ortodocşi. Este cel mai scump proiect cultural finanţat de Primăria Sibiu în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va participa la deschiderea Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocşi (ITO), eveniment aflat la a cincea ediţie, la Sibiu, în perioada 6-9 septembrie.

Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi 2018 va fi deschisă joi, 6 septembrie, de la ora 18.00, în Piaţa Mare. În centrul oraşului va fi amenajată o scenă pe care vor urma Preafericitul Daniel, Patriarhul BOR, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, oficialităţi locale şi centrale, secretarul de stat pentru culte Victor Opaschi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Marcel Luca, primarul Astrid Fodor şi rectorii Ioan Bondrea şi Ghiţă Bârsan. La eveniment sunt aşteptaţi să participe peste 3.000 de tineri din ţară şi străinătate.

Într-un comunicat de presă al Mitropoliei Ardealului se menţionează că după momentul prezentării grupurilor de tineri va fi oficiat un Te Deum, urmat de cuvintele de salut ale IPS Laurenţiu, PF Patriarh Daniel şi ale oficialităţilor prezente.

Festivitatea va continua cu un spectacol artistic oferit de grupul vocal „Anatoly” din Braşov, corul copiilor din Parohia Ireşti-Vrancea, corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, dirijat de pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre, corul de copii „Concertino” din Gura Râului, tenorii Marcel Pavel, Vlad Miriţă şi Iordache Basalic, Hanul cu Bragă, actori de la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu şi dansatori din cadrul Ansamblului Junii Sibiului. Spectacolul va conţine dialoguri corale şi piese de teatru.

Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi se află la a cincea ediţie şi va avea loc în perioada 6-9 septembrie. Vor participa tineri din România şi din ţări precum Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franţa, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveţia, Turcia.

ITO-2018 este un eveniment finanţat de Primăria Sibiu pe Agenda Culturală din acest an. Din bugetul local au fost alocaţi 285.000 de lei.

Întâlnirile anterioare au avut loc la Baia Mare (2013 şi 2014), la Cluj (2015), la Bucureşti (2016) şi la Iaşi (2017).

Programul complet al manifestării este disponibil pe www.ito2018.ro.

Cu o zi înainte, la Sibiu va fi inaugurată şi o cantină socială în incinta Şcolii Gimnaziale nr. 15, instituţie aflată în proprietatea Arhiepiscopiei Sibiului. Patriarhul BOR este aşteptat să sfinţească noua instituţie care se va numie Cantina „Sfântul Stelian”. Aceasta va funcţiona din anul şcolar 2018-2019 ca o cantină şcolară cu caracter social, unde vor mânca elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 14 şi de la Colegiul Naţional „Octavian Goga”. De asemenea, cantina va veni în sprijinul activităţilor social-filantropice ale Arhiepiscopiei Sibiului, aici urmând a se pregăti hrana pe care Departamentul social al eparhiei o oferă gratuit la domiciliul mai multor beneficiari din cadrul Programului „Masa pe roţi”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite