Particianţi din 70 de ţări, la Festivalul Internaţional de Teatru, de la Sibiu

Evenimentul ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie va avea loc între 27 mai şi 5 iunie. Editia din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu va fi deschisă prin două reprezentaţii de exceptie: „Idiotul”, după Feodor Dostoievski, al companiei Meno Fortas Nekrosius Theatre Company şi „Transition” al companiei Aktion Theater Pan.Optikum.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITIŢI ŞI

Festival de Cartea Recordurilor weekendul viitor la Sibiu

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival anual de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi importanţă din Europa, propune un program care aduce la Sibiu participanţi din 70 de ţări şi prezintă peste 300 de evenimente ce se desfăşoară în peste 60 de spaţii de joc, aşteptând zilnic 60 000 de spectatori.

„Programul celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu continuă tradiţia unei oferte culturale la cel mai înalt nivel. Agenda de evenimente din acest an este una deosebit de bogată şi variată şi aduce publicului producţii reprezentative ale marilor companii din străinătate şi din România, spectacole de stradă în oraşul vechi şi în cetăţile şi bisericile fortificate medievale din împrejurimile Sibiului, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de păpuşi, circ, spectacole de lumini, muzică, pantomimă, conferinţe, dezbateri, expoziţii de fotografie şi pictură, lansări de carte, instalaţii şi ateliere, care au loc atât în spaţii convenţionale, cât, mai ales, în spaţii neconvenţionale, transformând Sibiul într-o veritabilă capitală culturală a lumii.” a anunţat Constantin Chiriac, directorul Festivalului.

„Idiotul“ şi „Transition“ deschid festivalul

Fiecare ediţie a Festivalului este centrată pe teme de mare actualitate, programul din acest an fiind construit în jurul temei comunităţi.  Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va fi deschisă prin două reprezentaţii de excepţie: „Idiotul” după Feodor Dostoievski al companiei Meno Fortas Nekrosius Theatre Company şi „Transition” al companiei Aktion Theater Pan.Optikum. „Idiotul" este cea mai nouă producţie semnată de Nekrošius, spectacolul fiind prezentat pe scena TNRS Sibiu în prima zi a festivalului, începând cu ora 17:00. Regizorul lituanian a fost premiat anul trecut pentru acest spectacol în cadrul Galei „Golden Stage Cross" cu titlul de cel mai bun regizor. Spectacolul are o durată de 5 ore cu 3 pauze de 15 minute fiecare, iar preţul unui bilet este de 30 lei, tarif unic.

„Transition" este un spectacol în aer liber ce pune în discuţie ideea de identitate într-o comunitate. Spectacolul va fi prezentat începând cu ora 23:00 în Piaţa Mare a oraşului Sibiu, evenimentul fiind urmat de un impresionant foc de artificii.

Biletele la spectacolele indoor vor fi puse în vânzare în prima jumătatea a lunii aprilie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările