Paisprezece străzi intră în reparaţii în prima jumătate a anului

Paisprezece străzi intră în reparaţii în prima jumătate a anului

În prima jumătate a acestui an la Sibiu au fost programate să intre în reparaţii 14 străzi, printre care strada Transilvaniei, strada Maramureşului şi mai multe străi din cartierul Vasile Aron.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, lucrările de modernizare a străzilor din cartierul Vasile Aaron vor continua prin reparaţii ample pe străzile Oaşa, Onceşti, Şureanu şi Aleea Valea Frumoasei. Pe fiecare dintre aceste străzi se va înlocui stratul asfaltic pe carosabil şi trotuare şi vor fi montate noi borduri. Pe străzile Oaşa, Onceşti şi Aleea Valea Frumoasei vor fi create şi locuri de parcare, cartierul dispunând în prezent, în urma reconfigurării şi modernizării întregii zone, de peste 3.300 de locuri.
 
Străzile din zona Dioda vor fi reparate complet în urma lucrărilor la reţele executate în această zonă. Străzile şi aleile cuprinse în zona dintre Calea Dumbrăvii, strada Hipodromului şi bulevardul Vasile Milea vor fi reparate prin aşternerea unui nou strat asfaltic pe trotuare şi carosabil şi montarea de noi borduri.
 
Strada Transilvaniei va fi supusă şi aceasta unor ample lucrări de reparaţii. Pe această stradă au fost introduse în 2013 noi reţele de apă şi canalizare, dar şi o nouă reţea de gaz. O refacere a carosabilului în zona şanţurilor săpate în scopul introducerii reţelei a fost efectuată încă de la sfârşitul anului trecut, anul acesta urmând să fie refăcute în totalitate carosabilul şi trotuarele.
 
Pe strada Eroilor vor fi efectuate în următoarele luni lucrări de reparaţii ale carosabilului şi trotuarelor, iar pe strada Maramureşului va fi refăcut covorul asfaltic prin frezarea celui existent şi aşternerea unui nou strat.
 
Pe strada Vasile Cârlova vor fi finalizate lucrările începute anul trecut. Ultimul tronson care trebuie supus reparaţiei este cel dintre şoseaua Alba Iulia şi strada  Transilvaniei. Parte a lucrărilor prevăzute pe acest tronson va fi şi conturarea definitivă a sensului giratoriu de la intersecţia străzii Vasile Cârlova cu strada Transilvaniei care este în prezent amenajat din elemente de plastic.
 
Lucrările de reparaţie pe strada Lomonosov, Gârlei, Călugăreni şi Al. I. Cuza au început deja prin săpătura generală, iar pe strada Fântânii săpăturile vor începe în scurt timp. Pe toate aceste străzi au fost modernizate anul trecut reţelele de apă sau canalizare. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările