Carmen Iohannis, prezentă la inaugurarea unui loc de joacă pentru copii în Sibiu. Prima doamnă revine luni la şcoală

Carmen Iohannis, prezentă la inaugurarea unui loc de joacă pentru copii în Sibiu. Prima doamnă revine luni la şcoală

Prima doamnă a României nu renunţă la şcoală - revine luni la şcoală ca să predea în continuare. Carmen Iohannis va anunţa la încpeutul săptămânii viitoare dacă va lua o nouă clasă pentru diriginţie. Soţia preşedintelui României a fost prezentă joi, la inaugurarea unui nou loc de joacă pentru copiii complexului Prichindelul din Sibiu.

Afacere de familie: meşteri pantofari cu atelier în curtea casei. „Clientul trebuie să vină la noi, să îşi aleagă culorile şi să decidem de comun acord totul“

Afacere de familie: meşteri pantofari cu atelier în curtea casei. „Clientul trebuie să vină la noi, să îşi aleagă culorile şi să decidem de comun acord totul“

Au muncit zeci de ani în cea mai mare fabrică de marochinărie din Sibiu - 13 Decembrie - iar astăzi sunt în atelierul din propria curte, acolo unde le oferă clienţilor bucuria de a purta o pereche de pantofi originali. Ion şi Valentina Mohanu sunt meşteri pantofari încă de la începutul anilor '80, iar datorită fiicei lor, Ioana, au pus pe picioare un atelier de familie în cadrul căruia creează pantofi unici, cu combinaţii de culori inedite.

FOTO Sibianul care a mers pe bicicletă prin toate judeţele României: „Cele mai multe claxoane mi le-am luat în Craiova, Vâlcea şi Moldova. În Ardeal e altă lume“

FOTO Sibianul care a mers pe bicicletă prin toate judeţele României: „Cele mai multe claxoane mi le-am luat în Craiova, Vâlcea şi Moldova. În Ardeal e altă lume“

Un bărbat din judeţul Sibiu şi-a petrecut concediul din acest an pe două roţi. Dar nu oricum, ci circulând prin toate judeţele României – o aventură pe care nu a mai făcut-o altcineva, spune el. După trei săptămâni pe drum, spune că cel mai bine se circulă în Harghita, iar cele mai multe claxoane şi le-a luat în Craiova, Vâlcea şi judeţele din Moldova.

Am văzut două ştiri succesive, în această săptămână, care m-au fascinat prin lucrurile comune, reacţiile similare şi elementele de substrat cultural şi societal care subliniază faptul că mulţi din cei vizaţi nu au părăsit încă epoca imperială sovietică, despre care cu nostalgie însuşi Vladimir Putin afirma că prăbuşirea sa a fost cea mai mare catastrofă a secolului 21.

acum 4 luni · comentarii (43)

Educaţia în România ultimilor 30 de ani a fost constant o „prioritate naţională”. Am auzit recent la susţinerea tezei de doctorat a lui Alin Savu[1] că au fost făcute peste 100 de modificări la Legea educaţiei din 1990 şi până în prezent cu scopul îmbunătăţirii calităţii educaţiei, însă fără prea mari rezultate.

acum 5 luni · comentarii (7)

Iată-ne la jumătate de an. Un an care se presupunea, ba chiar se dorea - dacă nu cumva încă „se doreşte” - a fi unul „de glorie”. Pe de o parte, pentru că trebuia să sărbătorim Centenarul României. Pe de altă parte, pentru că, după trei ani de creştere continuă - record european privind viteza de creştere, România trebuia să fi acumulat destulă energie pentru a-şi transforma creşterea în dezvoltare economică.

acum 5 luni · comentarii (8)

Tovarăşii miliţieni din Republica Socialistă România, am să vă transmit nişte lucruri, pe scurt, ca să nu vă obosiţi citind şi altceva decât rapoarte de 2 lei despre cât sunteţi voi de eficienţi, în timp ce noi murim cu zile pe stradă.

acum 2 ani · comentarii (7)

Tovarăşu miliţian, bună dimineaţa. Iar v-am trezit? E numai 12, mă iertaţi, să trăiţi, am uitat că azi nu veniţi la birou, că de aia sunteţi şef, mă scuzaţi. Trebuia să mă fi gândit că n-aveţi chef de muncă nici azi, doar era aer curat pe holuri, nu mai duhnea mirosul ăla de tutun din biroul dumneavoastră, că doar aveţi dreptate, numai fraierii ies la ţigară în frig, dă-o dracului de lege, ce, dumneavoastră v-aţi născut să respectaţi legi?

acum 2 ani · comentarii (4)

În oraşul meu de poveste, dincolo de poveste şi de toate pozele de pe pliantele turistice, se întâmplă o grămadă de lucruri de care unii se fac că uită. Miercuri a murit aiurea un urs, altădată au murit pe stradă oameni. Pe toţi i-a ucis cu zile „operativitatea” care dă impecabil la sfânta statistică bună de aruncat la gunoi.

acum 2 ani · comentarii (17)

E mişto să vorbeşti cu preşedintele pe Facebook, nu? Sau cu miniştrii. Cu şefii de partid. Ai, aşa, parcă un sentiment de normalitate, simţi că le zici şi tu direct ce ai de zis. Iar ei, uneori, îţi şi răspund. Dar hai să privim direct în faţă bătaia de joc! Puţin curaj, e doar Sistemul pur. Sistemul ăla care te scuipă între ochi, care te înnebuneşte o viaţă, care te bagă în mormânt.

acum 2 ani · comentarii (82)

Am să vă povestesc în textul ăsta, pe care am simţit că trebuie să-l scriu exact astăzi, când un om extrem de curajos ne-a vorbit deschis despre mizeria din sistem, despre cum am ajuns aici. Şi despre cum, cu VOI alături, putem merge mult, mult mai departe.

acum 2 ani · comentarii (11)

Ţinând seama de moştenirea actualului preşedinte al Romaniei la Sibiu, desi incitant, nu e chiar simplu şi confortabil să îi urmezi la Primărie. Ne convine sau nu, timp de 14 ani, Klaus Iohannis a condus Sibiul cum a ştiut el, obţinând ultima dată, în 2012, 77,9% din voturile sibienilor, în acel an când peste 48% din aceştia au ieşit la vot. Nu cred că viitorul primar, oricine ar fi, va mai obţine un procent atat de ridicat.

acum 3 ani · comentarii (8)

Prietenul de care mă leagă un viu sentiment al recunoştinţei pentru sensibilitatea cu care mi-a fost alături în clipe decisive ale biografiei mele însufleţită neostenit şi nu o dată riscant de idealul identităţii naţionale şi de spirit, hotărât împotriva instalării nefericite, ca doctrină de stat a tranzacţionismului social-politic, cu lozincile lui păgubos justificatoare ale laşităţii

acum 4 ani · comentarii (3)
Postari Recente