Odiosul criminal din Sibiu a fost arestat: şi-a tăiat în bucăţi prietenul de pahar şi l-a aruncat în Cibin FOTO VIDEO

Odiosul criminal din Sibiu a fost arestat: şi-a tăiat în bucăţi prietenul de pahar şi l-a aruncat în Cibin FOTO VIDEO

Sibian, arestat pentru omor şi profanare de cadavre, după ce şi-a omorât prietenul, l-a tranşat şi aruncat în Cibin Foto generică

Vineri, 26 februarie, un bărbat de 58 de ani din Sibiu a fost arestat preventiv fiind acuzat de omor şi profanare de cadavre.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 16 / 17 februarie, potrivit Mihaelei Ruginos, procuror şef de secţie în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Din anchetă reiese că cei doi, criminal şi victimă erau amici. În seara de 16 februarie, victima – un pensionar de 72 de ani - a mers în vizită la amicul său, de 58 de ani, Mircea Bobeş. Aici, cei doi au început să bea, iar apoi pe fondul consumului de alcool s-au luat la ceartă.

Ce s-a întâmplat mai departe nu este prea clar, cert este că Bobeş şi-a ucis prietenul, cel mai probabil cu ajutorul unui cuţit şi al altor corpuri dure. Autopsia a scos la iveală că pensionarul a murit din cauza hemoragiei interne şi externe.

Iar nebunia nu se opreşte aici: criminalul a decis abia a doua zi ce să facă în legătură cu cadavrul. În speranţa că-şi va ascunde urmele, acesta l-a tranşat în mai multe bucăţi, le-a ambalat în saci menajeri pe care i-a aruncat în râul Cibin în noaptea următoare.

Abia în data de 21 februarie, autorităţile au început cercetările, pe baza unei plângeri de dispariţie, deşi iniţial acestea au vizat lipsirea de libertate.

Imagini de la operaţiunea de căutare a pensionarului de 72 de ani din Sibiu, ucis de prietenul de pahar şi tăiat apoi în bucăţi pentru a fi aruncat în Cibin; Sursa Sibiu Indepenent 

În urma audierilor, Bobeş şi-a recunoscut până la urmă crima. Iar joi, 25 februarie, i-a condus pe anchetatori în locul în care s-a descotorosit de cadavrul dezmembrat. În aceeaşi, zi a fost dispusă continuarea urmăririi penale pentru omor şi profanare de cadavre, iar suspectul a fost reţinut.

Bărbatul locuia singur în casa din cartierul Lazaret. Vecinii susţin că făcea dese chefuri şi avea obiceiul să bea peste măsură. 

Casa odiosului criminal din Sibiu - Mircea Bobeş - locul unde şi-a ucis şi apoi tăiat în bucăţi prietenul pe care le-a aruncat apoi în Cibin Foto sibiuindependent ro

Vineri seara, 26 februarie, un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, a dispus arestarea preventivă a lui Mircea Bobeş, pentru o perioadă de 30 zile. 

În minuta pe scurt a sentinţei, publicată pe site-ul portalului instanţelor se specifică faptul că mandatul este valabil până la finele lunii martie, dar având în vedere dovezile adunate până acum sunt toate şansele ca Bobeş să rămână după gratii cel puţin până va fi condamnat.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu şi în consecinţă (...) dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.02.2021 până la data de 27.03.2021 inclusiv, a inculpatului B.M. cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor (...) şi profanare de cadavre (...) dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului B.M. (...) cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”.

În acest caz s-a reţinut că „din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit o infracţiune intenţionată contra vieţii, o infracţiune prin care s-a cauzat vătămarea corporală sau moartea unei persoane (...) pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare şi, pe baza evaluării gravităţii faptei, a modului şi a circumstanţelor de comitere a acesteia, a anturajului şi a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale şi a altor împrejurări”.  De asemenea, s-a mai reţinut şi că „există probe sau indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o persoană a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni”.

Criminalul din Sibiu riscă până la 20 de ani de închisoare. Pentru distrugerea sau profanarea unui cadavru, pedeapsa ajunge până la trei ani de puşcărie. 

Cercetările au beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Investigaţii Criminale şi al pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru  Situaţii de Urgenţă Sibiu, dar şi de al medicilor legişti de la Serviciul Judeţean  de Medicină Legală Sibiu.

 

Vă mai recomandăm şi:

Crimă macabră în Sibiu. Şi-a tranşat amicul de pahar şi l-a aruncat, într-un sac, în râul Cibin

Crimă în Sibiu. Trupul victimei, căutat de echipaje mixte în râul Cibin

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările