O tânără de 19 ani, din Sibiu, a murit de COVID-19. Explicaţiile medicilor

O tânără de 19 ani, din Sibiu, a murit de COVID-19. Explicaţiile medicilor

FOTO Arhivă Adevărul

Sursele medicale spun că pacienta avea multiple comorbidităţi grave. În ultimele 24 de ore, 12 sibieni au pierdut lupta cu Covid-19, numărul total de decese înregistrate în judeţ de la izbucnirea pandemiei ajungând la 403.

O tânără de 19 ani, din Sibiu, a murit din cauza COVID-19, fiind cel mai tânăr dintre pacienţii decedaţi în ultimele 24 de ore. Tânăra  a murit la spitalul din Mediaş şi avea  mai multe comorbidităţi, unele foarte grave.

„Conform datelor oferite de Spitalul Municipal Mediaş, pacienta în vârstă de 19 ani a fost internată în data de 25 noiembrie în stare generală alterată, cu insuficienţă respiratorie acută, formă severă şi pneumonie acută virală SARS-CoV-2 cu afectare pulmonară în procent de peste 75%. Pacienta a primit tratament corespunzător specific conform protocolului în vigoare, inclusiv oxigen prin ventilaţie non-invazivă, ulterior, pacienta a fost intubată urmând să fie transportata în secţia de Terapie Intensivă a SCJU Sibiu, dar starea acesteia s-a deteriorat rapid, pacienta suferind stop cardio-respirator neresuscitabil. De asemenea pacienta avea comorbidităţi grave”, a declarat, duminică, Andreea Ştefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, 13.982 de persoane, dintre care 13.468 de adulţi şi 514 copii.

Până duminică au fost vindecate 7.442 de persoane, iar 403 persoane au decedat, dintre care 12 în ultimele 24 de ore.

Duminică dimineaţa, erau spitalizate un număr de 392 de persoane, dintre care, la Terapie Intensivă erau 33 de adulţi şi un copil.

În România au fost înregistrate 5.554 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, din 16.225 de teste. Un număr de 148 de români au murit infectaţi cu SARS-CoV-2, iar în Terapie Intensivă sunt internate 1.250 de persoane.

Vă recomandăm şi:

Bucureştiul rămâne în topul infectărilor, dar epidemia se mută în staţiunile de pe Valea Prahovei şi în Braşov. Top 10 zone în care noul coronavirus face ravagii

Ce se întâmplă cu unicul pacient supravieţuitor după tragedia de la Spitalul din Piatra-Neamţ

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările