Angajată din Primărie cercetată pentru că a transferat bani publici în contul fiicei

Angajată din Primărie cercetată pentru că a transferat bani publici în contul fiicei

Prejudiciu creat de funcţionara primăriei este de 186024 de lei

O angajată a Primăriei Copşa Mică, judeţul Sibiu, este cercetată penal pentru delapidare şi fals intelectual, după ce, timp de 4 ani, a transferat, din banii publici, în contul ei şi al fiicei sale peste 180.000 de lei, în total fiind vorba de peste 320 de viramente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, o femeie din Motiş, judeţul Sibiu, a fost reţinută pentru 24 de ore şi apoi a fost plasată sub control judiciar, fiind bănuită de delapidare, fals intelectual, ambele în formă continuată şi uz de fals, după ce, timp de 4 ani, ar fi dispus, lunar, de sume de bani din contul Primăriei Copşa Mică, unde era angajată, potrivit unui comunicat al Poliţiei, citat de Mediafax. Prejudiciu total creat este de 186.024 de lei.

„În fapt, în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate din oficiu de către poliţiştii specializaţi din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a rezultat faptul că femeia, în perioada ianuarie 2014 – mai 2018, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, dar prin acte materiale distincte şi succesive, cu frecvenţă lunară, a dispus fără drept de suma de 120.038 de lei. Femeia, folosindu-se de prerogativele conferite de funcţia pe care o ocupa în cadrul unei instituţii publice din Copşa Mică, în perioada mai sus menţionată, ar fi dispus fără drept de sumele aflate în contul respectivei unităţii administrativ teritoriale, fie prin transferul lunar al unor sume, fără nicio justificare, în conturi personale, fie prin acordarea unor sporuri necuvenite sieşi”, se arată în comunicatul Poliţiei Sibiu, citat de Digi 24.

Potrivit documentului, în perioada iunie 2014 – decembrie 2015, femeia şi-a însuşit, în interesul fiicei sale, în total 57.736 lei, prin viramente lunare în contul acesteia.

Oamenii legii spun că femeia a realizat peste 320 de documente care conţin date nereale privind sumele pe care şi le-a însuşit. Cercetările în acest dosar continuă, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: